Foto:
Foto:
Istospolni par

Geji, ki so jih ob tej priložnosti anketirali, so v deseterico najbolj do gejev strpnih mest v ZDA uvrstili še Key West na Floridi, New York, Fire Island na Long Islandu v državi New York, Provincetown v Massachussetsu, Los Angeles, Miami-South Beach, Las Vegas, New Orleans in Palm Springs-Palm Desert v Kaliforniji.

Prijaznost do gejev pomembna pri odločanju za potovanje
Raziskava na državni ravni, ki so jo na zvezi izvedli v sodelovanju z družbama Harris Interactive in Witeck-Combs Communications, je pokazala, da je za skoraj polovico gejev in lezbijk "do gejev prijazen" ugled določenega mesta pomemben, ko se odločajo za potovanja. To pomeni, da iščejo kraj, kjer se lahko v javnosti držijo za roke s svojim partnerjem brez strahu pred nadlegovanjem - tako vsaj pravi več kot pol gejev in več kot dve tretjini vprašanih lezbijk. Bob Witeck, izvršni direktor Witeck-Combs Communications, je dodal, da je raziskava pokazala, da geji in lezbijke na potovanjih ne želijo nič posebnega, ampak preprosto pričakujejo, da jih bodo upoštevali in spoštovali kot druge goste.

Štirje izmed desetih gejev in lezbijk so povedali, da se jim določena destinacija zdi "do gejev prijazna", tudi če je znana po kulturni odprtosti in podpiranju različnosti in pravic gejev. Le tretjini gejev in 18 odstotkom lezbijk pa je zelo pomembno nočno življenje, gejevski klubi in bari.

Geji več zapravljajo
Nacionalno raziskavo na spletu so izvedli med 2.020 popotniki, ki so se označili za geje, so starejši od 21 let in so v zadnjih 12 mesecih vsaj enkrat potovali za lasten užitek. V raziskavo so vključili tudi 1.010 odraslih heteroseksualcev, ki so se v zadnjem letu vsaj enkrat odpravili na potovanje. Tako so želeli primerjati obe skupini in ena izmed zanimivosti, ki so jih ugotovili s primerjavo, je, da geji na potovanjih zapravijo precej več kot lezbijke in heteroseksualci.

A. K.