Pokljuka bo od 9. do 21. februarja gostila svetovno prvenstvo v biatlonu. Foto: BoBo
Pokljuka bo od 9. do 21. februarja gostila svetovno prvenstvo v biatlonu. Foto: BoBo

Po podatkih organizatorja prvenstva bodo poleg namestitev na Pokljuki tudi na Bledu v logistiko vključene nastanitvene kapacitete – Rikli Balance Hotel, Astoria, Ribno, Hotel Triglav Bled, Lovec, Park ter tudi nekatere večje zasebne apartmajske hiše in turistične kmetije, so danes sporočili iz Turizma Bled.

"Glede na izjemno slabo stanje v turistični panogi je letošnje prvenstvo obliž na velike rane turističnega gospodarstva, ki se bodo celile še leta. Kaj vse je epidemija povzročila panogi, bomo videli šele, ko se bo pokazalo, koliko ljudi je iz turizma nepreklicno odšlo," so zapisali.

Prizorišče obiskal tudi Kacin

Sončni konec tedna in izjemo po odloku, ki dovoljuje gibanje znotraj regije med občinami zaradi izvajanja individualnih športnih dejavnosti, je prav za obisk Pokljuke očitno izkoristil tudi Jelko Kacin, ki zaseda položaj uradnega govorca vlade za covid-19.

Na Twitterju je namreč objavil fotografije s pripisom: "Na Pokljuki je ogromno snega. Strelišče za biatlon je sicer prepoznavno, na prostoru, kjer bodo prostori reprezentanc, pa je treba najprej odstraniti še na tisoče kubičnih metrov snega. Le še mesec dni je do začetka svetovnega prvenstva. Ob cesti je videti dva metra visoke snežne zamete."

Za povečevanje zaupanja gostov

Medtem ko se na Pokljuki in Bledu torej pripravljajo na množico obiskovalcev, Slovenska turistična organizacija (STO) skupaj z destinacijskimi krovnimi organizacijami še naprej izpostavlja in spodbuja trajnostni razvoj turizma. "Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, povečujemo zaupanje gostov, da je Slovenija zelena in varna turistična destinacija," poudarjajo na STO-ju.

V Turizmu Bled pa so kot lokalni primer dobre prakse označili Bled Rose hotel, ki se ponaša s certifikatom Varno in zdravo na dogodke v kategorijah varno prizorišče in varen organizator dogodkov, ter Sava hotele Bled, ki se ponašajo s certifikatom Okoljska marjetica in internim trajnostnim programom Zeleni za jutri.