V Cerknem imajo do 80 cm naravnega in kompaktnega snega. Foto: Radio Koper
V Cerknem imajo do 80 cm naravnega in kompaktnega snega. Foto: Radio Koper

Kot so sporočili iz Cerknega, imajo 80 centimetrov naravnega, kompaktnega snega, kar je dovolj za zagon naprav. Z izjemo šestsedežnice Lom, ki bo začela delovati v soboto, bodo naprave zagnali v petek. Odprte bodo proge Grič 1, Dolina 2, Dolina 2a, Počivalo 5, Brdo 6, Brdo 7 in tekaška proga, so navedli v sporočilu za javnost.

Ob tem so opomnili, da je skladno z vladnim odlokom uporaba žičniških naprav dovoljena le tistim, ki izpolnjujejo pogoj PCT, zaradi česar bodo v soboto in nedeljo organizirali tudi brezplačno hitro testiranje, in sicer na vstopni točki Počivalo med 8. in 11. uro.

Sorodna novica Pomanjkljivosti, ki jih ne odtehta niti nižja cena dnevne vozovnice

Kot je za STA pred nekaj tedni povedal direktor Jože Oplotnik, so pred sezono opravili vzdrževalna dela na vseh napravah. Predprodaja smučarskih vozovnic je bila po njegovih besedah letos zanemarljiva, saj so v pretekli sezoni podali covidno garancijo in je v veliki večini prihajalo do zamenjave vozovnic. So se pa odločili, da letos cen ne bodo višali.

Rogla, Krvavec, Kope in Vogel so novo smučarsko sezono odprli prvi decembrski petek, dan pozneje so se jim pridružili še v Kranjski Gori, na Kaninu in Golteh, Mariborsko Pohorje – kot zadnje med večjimi smučišči – pa je svoje naprave zagnalo pretekli konec tedna.

Na večini smučišč so sicer veseli, da lahko obiskovalcem ponudijo vsaj rekreacijo, saj so bila večji del lanske sezone zaradi covidnih omejitev zaprta, tudi zato so zaradi trenutnih epidemičnih razmer odpovedali večino napovedanih spremljajočih dogodkov.