Foto: Radio Koper/Andrej Šavko
Foto: Radio Koper/Andrej Šavko

Če bo število obiskovalcev preseglo dovoljeno kapaciteto, bodo prisiljeni dostop na kopališče začasno onemogočiti, opozarjajo na občini.

"Občanke in občane prosimo, naj bodo odgovorni in skrb za varnost postavijo pred druge interese. Ob obisku kopališč poskrbite za ustrezno varnostno razdaljo, v primeru polne zasedenosti pa obisk kopališča preložite na poznejši čas," so pozvali.

Pretekli konec tedna je slovenska Istra pokala po šivih, ta konec tedna pa ne bo prav nič drugačen. Ker smo še vedno v času posebnih razmer zaradi koronavirusa, ki od nas zahtevajo spoštovanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede druženja, higiene in ohranjanja medsebojne razdalje, na občini svetujejo, da pred obiskom kopališč preverite režim obratovanja.

Na obeh mestnih kopališčih v koprski občini namreč velja posebni varnostni režim, ki določa, da je lahko naenkrat na kopališču omejeno število ljudi.

V Žusterni je največje dovoljeno število obiskovalcev 700, na Mokri mački pa 500. Ob polni zasedenosti površin bodo na obeh kopališčih prisiljeni vstop začasno prepovedati.