Letalska družba je prvotno načrtovala, da bo letošnje poletje med prestolnicama letela trikrat tedensko. Nato je frekvenco poletov zmanjšala na dvakrat tedensko, zdaj pa je omenjeno povezavo odstranila iz svoje mreže letalskih povezav. Za vse polete so načrtovali, da jih bodo opravili z letalom Airbus A321neo z 239 sedeži, navaja portal Exyuaviation.

Wizz Airovo letalo Airbus A321neo. Foto: EPA
Wizz Airovo letalo Airbus A321neo. Foto: EPA

Kljub temu pa Ljubljana ostaja povezana z Londonom oz. z dvema drugima londonskima letališčema. To poletje bo namreč British Airways do sedemkrat tedensko letel med največjim londonskim letališčem Heathrow in Brnikom, nizkocenovni prevoznik easyJet pa bo ponujal do šest tedenskih rotacij z letališčem Gatwick.

Edina linija Wizz Aira iz Ljubljane bo tako letošnje poletje nedavno uvedena subvencionirana linija v Skopje, na kateri je mogoče leteti trikrat tedensko.

Kot še piše portal Exyuaviation, je Wizz Air močno prizadela prizemljitev letal, zaradi česar še naprej dnevno posodablja svojo poletno mrežo. Prilagoditve bodo vplivale na večino njegovih povezav na območju nekdanje Jugoslavije, vključno z bazama v Skopju in Beogradu.

Pri Wizz Airu ocenjujejo, da bodo njihove zmogljivosti letos v najboljšem primeru ostale nespremenjene, saj nove dobave letal zgolj blažijo učinke prizemljitev. Po navedbah družbe je bilo 31. decembra lani prizemljenih trinajst od več kot 180 Airbusovih letal, do 24. januarja pa se je njihovo število povečalo na 33. Zaradi prizemljitev bo do konca leta najverjetneje prenehalo obratovati 40 letal.