Povezavo Zagreb–Milano (Bergamo) bo Ryanair vzpostavil 17. junija, in ne šele julija, kot je napovedal marca. Na junijski termin je prestavil tudi polete med letališčema Zagreb in Charleroi pri Bruslju.

Veliko zanimanje za letalske storitve irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika je namreč spodbudilo odločitev družbe Ryanair, da pohiti z odpiranjem zagrebške baze. V okviru nje bosta leteli dve letali, odprla pa se bo že 23. julija – kar dva meseca prej, kot je bilo napovedano marca. Posledično so se tako premaknili tudi datumi začetka vzpostavitve novih letalskih povezav.

Napovedali so še dve dodatni letalski povezavi

Poleg tega je padla tudi odločitev, da k prej napovedanim dvanajstim povezavam dodajo še dve. Od 4. septembra naj bi torej začeli delovati povezavi med Zagrebom in Malmöjem ter Zagrebom in Dusseldorfom Weeze, leteli pa bodo dvakrat na teden.

Tako bo Ryanair od začetka septembra z letališča v Zagrebu letel najmanj enkrat tedensko na 14 mednarodnih progah – med drugim tudi v Pariz, London, Rim, Göteborg, Oslo, Podgorico, Frankfurt in Dortmund.

Do 13. maja lahko potniki na spletni strani Ryanaira po ugodnejših cenah rezervirajo letalske vozovnice za vse polete do 31. oktobra. Ker pa se zaradi pandemije covida-19 pri Rynairu zavedajo, da obstaja možnosti za prestavitev ali spremembo datuma potovanja, so potnikom omogočili, da to brez plačila nadomestila storijo največ dvakrat.

Naložba na zagrebškem letališču Franja Tuđmana je sicer ocenjena na 200 milijonov evrov, projekt pa naj bi zaposlil dodatnih 60 ljudi.