Foto: AP
Foto: AP

Nekaj dni pred Božičem so se otroci in starši zbrali na obrobju Lime, da bi obiskali Božička. Da pa je vse potekalo v skladu z varnostnimi ukrepi zaradi pandemije covida-19, je Božiček svoje obiskovalce sprejemal iz plastičnega mehurčka.

Ta nenavadna 'prepreka', znotraj katere je sedel dobri mož, je mlajšim omogočila, da so Božičku brez skrbi dali svoj seznam želja in z njim tudi spregovorili nekaj besed. "Ograda je zelo dobra ideja, saj se otroci Božičku lahko približajo, hkrati pa so zaščiteni pred morebitno okužbo," je dejala Sheyla Shapiama, ena izmed mater otrok na obisku in poudarila, da je v teh časih pomembno predvsem, da otroci za božič ne izgubijo upanja.

Božiček kljubuje koronavirusu

Božič otrok ne bo uničen

Zaposleni v občini Comas so otrokom pred obiskom izmerili temperaturo in jim razkužili roke. Potem ko je odšel, so razkužili tudi zunanjost mehurčka, da bi preprečili morebitno okužbo naslednjega obiskovalca.

Lokalna vlada je vse to naredila v upanju, da kljub trenutni situaciji otroci ne bi bili prikrajšani za božično izkušnjo, čeprav so obtičali doma, brez obiskovanja šole ali zunanjih dejavnosti.

Letošnjega Božička je upodobil Daniel Pizarro Obregón iz Peruja, ki je sicer 40 let preživel v Venezueli kot električar. Ekonomska kriza ga je pripeljala nazaj v domovino, kjer zdaj dela za občino. "Največ otrok prosi za zdravje, blaginjo in hrano," je dejal in poudaril, da si veliko otrok med drugim tudi želi, da bi oče imel službo, kar pa ga razžalosti.