Sedež Twitterja v San Franciscu. Foto: AP
Sedež Twitterja v San Franciscu. Foto: AP

Fotografije v spalnice preurejenih uradov je pridobil BBC, na eni od fotografij je videti kavče, raztegnjene v postelje, na drugi pa celo zakonsko posteljo in copate ob njej. "Videti je kot hotelska soba," je povedal eden od nekdanjih zaposlenih.

Ob tem je še dejal, da novi lastnik tega družbenega omrežja Musk dejansko biva na sedežu podjetja, vse odkar ga je oktobra prevzel.

Prejšnji mesec je Musk pisal vsem uslužbencem Twitterja in jim sporočil, naj se pripravijo na "dolge delovnike z visoko intenziteto" in da bodo morali biti "izjemno nepopustljivi in radikalni", če hočejo uspeti.

"Samo izjemne predstave bodo zadostovale za 'zadostno' oceno," je zapisal in ob tem tudi sporočil, da je konec dela na daljavo, kot so številni zaposleni delali med pandemijo.

Inšpektorat za okolje in prostor v San Franciscu je potrdil, da po prijavi preiskuje morebitne kršitve namembnosti objekta na sedežu Twitterja.

Musk je dejal, da mestne oblasti napadajo podjetja, ki ponujajo postelje "utrujenim uslužbencem".

Musk: Tu bom, dokler se Twitter ne spravi v red

Po poročanju Bloomberga naj bi v omenjenih zasilnih spalnicah spalo tudi osebje iz Tesle in drugih Muskovih podjetij, kadar se oglasijo na sedežu Twitterja za poslovne sestanke z Muskom.

V zdaj že izbrisanem tvitu je Musk zapisal, da bo delal in spal v svoji pisarni, "dokler se organizacija ne spravi v red", na vprašanje nekega novinarja na Twitterju pa mu je odvrnil, naj se mesto raje ukvarja z zaščito otrok pred posledicami zlorab opiatov.

Kalifornijski senator Scott Wiener je nad situacijo v Twitterju ogorčen. "Zdaj sili zaposlene že spati na Twitterju. Jasno je, da mu je malo mar za ljudi. Briga ga za ljudi, ki delajo zanj," je povedal za BBC.