#OSTANIDOMA. In deli utrinke svoje samoizolacije z nami. Foto: MMC RTV SLO
#OSTANIDOMA. In deli utrinke svoje samoizolacije z nami. Foto: MMC RTV SLO

Splet so obkrožile fotografije izpraznjenih mest, tudi po Sloveniji se življenje (vendarle) umirja, ljudje ne posedajo po lokalih, tudi trgovska središča so, kot je v soboto poročala TV Slovenija, bolj prazna kot sicer.

Vsi se trudimo izogibati stikom in ostajamo doma. A prav to je nekaj, česar v zadnjih desetletjih nismo bili vajeni. Kaj torej te dni početi? Številni si bodo čas krajšali z branjem knjig, ki so že dolgo na spisku nujnega branja, a se čas zanj kar ni in ni našel.

Drugi napovedujete maratonsko posedanje na kavču, kjer boste pogledali vse nadaljevanke in filme, ki ste jih zamudili ali pa si jih želite pogledati še enkrat. Tudi v našem 4D, kjer so vam začasno vse vsebine znova na voljo brez registracije (izjema velja le za gledalce in poslušalce v tujini), na primer priljubljeno Jezero in še kaj.

Spet tretji boste čas izkoristili za čiščenje, kuhanje ali peko sladkih dobrot, urejanje fotografij, igranje različnih družabnih iger, za izobraževanje prek spleta ... ali pa preprosto za umirjeno preživljanje časa z najožjimi družinskimi člani.

Pomagajte tistim, ki zamisli nimajo

Nekateri pa morda nimajo zamisli, kako preživeti ves ta čas, ki jim je na voljo. Ideje zdaj zbiramo tudi na RTV Slovenija. Val 202 vabi vse, da v 30 sekundah povedo, kako preživljajo dneve samoizolacije ali pa zgolj namenijo kakšno spodbudno besedo tisočem poslušalcev priljubljene radijske postaje. V le nekaj urah so prejeli že več kot 20 glasovnih sporočil, ki jih boste lahko slišali na radiu, na enem mestu pa se zbirajo tudi TU.

Tudi televizijska oddaja Dobro jutro, ki bo med tednom vsak dan po dve uri pomagala krajšati čas, vabi vse, da jim na njihovem profilu na Facebooku razkrijejo, kako bodo porabili odvečne ure.

Poziv oddaje Infodrom in MMC-ja

Otroke in njihove starše spodbujamo, da nas spremljajo in se odzivajo na Instagramu @Infodrom in nam po e-naslovu infodrom@rtvslo.si pošiljajo videe, kaj počno in kako se učijo. Več lahko preberete tukaj.

Predloge, kaj početi, pa sprejemamo tudi na MMC-ju. Svoje fotografije, predloge, zamisli nam lahko pošiljate na mmc-uredniki@rtvslo.si ali jih objavljate na naši Facebookovi strani. Predvsem pa: OSTANITE DOMA!

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov osamelih mest in krajev po državi.