S prazničnimi kolesi sodelujoči sporočajo, da se kljub težavam življenje vrti naprej. Foto: Projekt Visit Kras/Tjaša Brajdih
S prazničnimi kolesi sodelujoči sporočajo, da se kljub težavam življenje vrti naprej. Foto: Projekt Visit Kras/Tjaša Brajdih

Za sodelovanje v akciji slikajte svoje okrašeno kolo v čim bolj zanimivem okolju. Lahko ga postavitve v izložbo, na vrt, domače dvorišče ali delovišče, važno je le, da jasno izraža življenje se vrti naprej. Na spletni strani pobude je objavljen tudi nagradni natečaj, kjer bodo nagradili najizvirnejše fotografije.

Akcijo so v času, ko so druge oblike kulturnih prireditev omejene, podprle tudi občine Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Miren - Kostanjevica in Sežana, ter občane pozvale, naj v akciji čim bolj množično sodelujejo.

"Kolo je simbol gibanja, vetra v laseh, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. Lučke predstavljajo nekaj svetlega, toplega, prijetnega, prazničnega in pozitivnega, zato s pobudo Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej posameznike in organizacije pozivamo k enotni okrasitvi," so o motivaciji za akcijo še zapisali pri Območni razvojni agenciji Krasa in Brkinov.

Z akcijo se želijo posredno spomniti tudi izjemnih uspehov slovenskih kolesarjev v letošnjem letu in pozitivne energije, ki so jo z njimi prinesli v tem nenavadnem obdobju.