Srajca El Chapo gre kot za med. Foto: barabasmen.com
Srajca El Chapo gre kot za med. Foto: barabasmen.com
Joaquin El Chapo Guzman
Bo tudi trenirka postala iskani kos? Foto: Reuters

Srečanje Guzmana s Seanom Pennom - igralec je za glasbeno revijo Rolling Stone napisal članek - je kriminaliste pripeljalo do razvpitega ubežnika, obenem pa je poskrbelo za novo modno smernico.

Ameriški proizvajalec moških oblačil Barabas pravi, da vse odkar so El Chapa fotografirali v eni izmed njihovih srajc - gre za svileno srajco v modro-sivi barvi s tiskom -, ta leti s prodajno-spletnih polic. "Srajca je prava senzacija, telefoni neprestano zvenijo, prodaja je neverjetna, dostavljamo jo vsepovsod, pričakujemo pa še večji naval," je povedala Sandra Macia iz podjetja Barabas.

Najbolj iskana srajca ...
Znamka je izkoristila priljubljenost srajc, tako je na svoji strani delila fotografijo El Chapa in Seana Penna, srajci pa je dodala etiketo najbolj iskanega kosa. Poleg tega na družbenih omrežjih pridobivajo nove všečke s tem, ker so obljubili brezplačne srajce. Juventino Romero se je vozil celo 20 ur, da bi prišel do trgovine Barabas v Los Angelesu, nakupil jih je cel kup, prodaja pa jih v svoji trgovini: "Prišel sem po srajco, ki jo je El Chapo nosil med intervjujem, ljudje povprašujejo po njej."

Srajca stane 128 ameriških dolarjev, požela pa ni le zanimanja med moškimi, temveč tudi med ženskami, ki želijo model tudi zase.

Pri Barabasu so dodali, da ne vedo, kako je El Chapo prišel do njihove srajce.

Mehika bo El Chapa izročila ZDA
Znano pa je, kako so kriminalisti prišli do zloglasnega gangsterja - zanj naj bi bilo usodno prav srečanje s Seanom Pennom. Pravosodna ministrica Mehike Arely Gomez je povedala, da so ga ujeli tudi s pomočjo njegovih stikov z igralci in producenti. Guzman naj bi želel, da o njem posnamejo avtobiografski film. Pred meseci je imel celo intervju s Pennom za revijo Rolling Stone.

Mehika je začela uradni postopek za izročitev El Chapa, ki so ga v petek po polletnem begu našli in aretirali, ZDA. Postopek bi lahko trajal več mesecev, a naj bi ga mehiške oblasti skušale pospešiti.

Guzman je po petkovi aretaciji zaprt v istem zaporu Altiplano blizu mehiške prestolnice, kot je bil do 11. julija lani, ko je zbežal po prodoru, ki ga je izkopal iz svoje celice. Pred tem je iz zapora, domnevno v košari za perilo, zbežal tudi leta 2001.