Hrano so pripravljali v osmih začasnih kuhinjah. Foto: AP
Hrano so pripravljali v osmih začasnih kuhinjah. Foto: AP

V Parizu so natanko dva meseca, preden bo francoska prestolnica gostila otvoritveno slovesnost poletnih olimpijskih iger, priredili prav poseben dogodek.

Najbolj znano pariško ulico, Elizejske poljane, je prekril 216 metrov dolg prt, s kockastim vzorcem, ki je imel skupno površino 4212 kvadratnih metrov. Ta se je raztezal od Slavoloka zmage do križišča avenije George V. in je bil po besedah ​​organizatorjev izdelan v Franciji iz 100-odstotno recikliranih vlaken.

Ljudje so v dobri hrani uživali na soncu. Foto: AP
Ljudje so v dobri hrani uživali na soncu. Foto: AP

Služil je kot podlaga za sedenje 4000 ljudem, ki so tam na soncu uživali v obroku na prostem. Srečneže, ki so prejeli brezplačne košare z dobrotami nekaterih vrhunskih pariških kuharjev, vključno s poslasticami iz listnatega testa in posebnimi sendviči, so izbrali z žrebom, poroča AP.

Hrano so pripravljali v osmih začasnih kuhinjah, postavljenih vzdolž avenije, ki so jih zagotavljale restavracije vzdolž avenije, med katerimi sta tudi slavni Fouquet's, pa tudi McDonald's.

Množični piknik je obiskala tudi županja Anne Hidalgo.

Odbor Elizejskih poljan je v preteklosti že organiziral druge dogodke na prostem, vključno z množičnim predvajanjem filmov.