Obenem je mlade pozval, naj volijo. Foto: AP
Obenem je mlade pozval, naj volijo. Foto: AP
Sorodna novica Trump mora plačati 355 milijonov dolarjev kazni in tri leta ne sme poslovati v New Yorku

Donald Trump je na Sneaker Con, konvenciji v Filadelfiji za ljubitelje športnih copat, napovedal, da bo pod blagovno znamko Trump na trg poslal lastno linijo športnih copat. "O tem govorim že 12 ali 13 let. Mislim, da bo to velik uspeh," je dejal nekdanji predsednik ZDA, ki se sicer spet podaja v boj za predsedniški stolček, in dodal, da si je to želel narediti že dolgo.

Obenem je mlade pozval, naj volijo.

Vrhunec nove linije športnih copat so zlato obarvani visoki čevlji, ki jih krasi tudi motiv ameriške zastave in naj bi jih prodajali za kar 399 dolarjev (približno 370 evrov). Nosijo ime Never Surrender (Nikoli se ne predaj, op. a.). Na uradni strani naj bi bilo na voljo 1000 parov, vsi pa naj bi bili že razprodani.

Na uradni strani naj bi bilo na voljo 1000 parov. Foto: AP
Na uradni strani naj bi bilo na voljo 1000 parov. Foto: AP

Na prodaj sta za 199 dolarjev tudi dve različici čevljev, ki imajo ob straneh črko T in številko 45. V naboru je na spletni strani tudi parfum in kolonjska voda Victory47 – vsak stane 99 dolarjev, poroča CNN.

Sodnik je pred kratkim razsodil, da mora plačati 354,9 milijona dolarjev kazni

Izdelkov sicer ne oblikuje ali prodaja Trump ali katera koli njegova organizacija. Njegovo ime in podobo v skladu z licenčno pogodbo uporablja podjetje 45Footwear. Spletna stran pravi, da tako nima nobene povezave s Trumpovo kampanjo, čeprav so njegovi uradniki promovirali nastop v spletnih objavah.

Michael Tyler, tiskovni predstavnik kampanje Joeja Bidna, se je njegovi potezi, da se je pojavil na Sneaker Conu, posmehnil, češ da je to najbližje, kar bo prišel k športnim copatom, kot so Nike Air Force Ones.

Po odhodu iz Philadelphie naj bi se Trump pojavil na shodu v Michiganu, kar je njegov prvi predvolilni dogodek, odkar je newyorški sodnik pred kratkim razsodil, da mora plačati 354,9 milijona dolarjev kazni zaradi goljufivega precenjevanja svojega neto premoženja, da bi preslepil posojilodajalce.