"Umetniško delo je izginilo prav tako skrivnostno, kot se je prej pojavilo," je na svojih družbenih omrežjih dejal Markus Reichart, župan mesta Heimenkirch, ki je na jugu Nemčije. Skrivnostna lesena skulptura penisa, ki se je nenadoma pojavila v krožišču v mestu na Bavarskem, je namreč čez noč znova izginila, zdaj pa se Reichart sprašuje, ali se bo leseni kip moškega spolnega uda morda v prihodnje znova pojavil.

Župan je bil namreč nad lesenim penisom navdušen, sam pa ga ni nameraval podreti. Kot je dejal, jim kip namreč pristaja, saj so "potentna skupnost", poleg tega pa je zdaj tudi čas za "pomladne občutke".

Podobne lesene stvaritve so se na Bavarskem v zadnjem času sicer že pojavljale in pozneje skrivnostno izginjale. Še vedno pa ni znano, kdo stoji za njimi in kaj želi s tem sporočiti.

Najbolj znano izginotje do zdaj na gori Grünten

Najbolj znan primerek do zdaj je bil približno dvometrski falus na gori Grünten, v bližini kraja Rettenberg. Izvirni falusni kip, ki je vrsto let pokončno stal na 1738 metrov visoki gori na jugu Bavarske, je na začetku decembra izginil.

Tam sta ostala le štrcelj in lesen podstavek, leseni penis, ki je postal priljubljena izletniška točka, pa je izginil skoraj tako, kot se je znašel na gori. Pred leti je kip, ki je na Googlovih zemljevidih postal označen kot kulturni spomenik, tja nekdo prinesel, še danes pa ni znano, kdo je bil to in zakaj ga je prinesel na vrh.

Kmalu je bil vrh gore Grünten že označen z novim, še večjim lesenim kipom moškega spolnega uda, ki ga je podpiralo več drogov. Kdo ga je postavil, nihče še vedno ne ve. Potem ko so ga večkrat podrli, a je vsakič znova "zrasel", pa ga je mesto dokončno odstranilo.