Kolačke lahko krasijo srčki ali pa še kaj bolj vročega ... Foto: Pixabay
Kolačke lahko krasijo srčki ali pa še kaj bolj vročega ... Foto: Pixabay

Kolačke, ki jih je slaščičarka okrasila s figuricami v obliki genitalij in spodnjega perila, so postregli na rojstnodnevni zabavi v prestižnem športnem klubu Gezira v Kairu. Fotografije z zabave za članico kluba, ki se je je udeležila skupina žensk, so nato zaokrožile po spletu in povzročile precejšnje zgražanje.

Policija je v ponedeljek preiskala hišo slaščičarke in jo aretirala. Tožilstvo ji očita, da je pripravila hrano, ki je nespodobna in sugestivna. Po plačilu 5000 egiptovskih funtov (260 evrov) varščine so jo izpustili na prostost, poročanje egiptovskih medijev povzema nemška tiskovna agencija DPA.

Egiptovsko ministrstvo za mladino in šport je zaradi incidenta sprožilo preiskavo. Tiskovni predstavnik ministrstva je povedal, da je bila članica kluba, ki je praznovala rojstni dan, izključena.

Nekateri Egipčani so na družbenih omrežjih izrazili ogorčenje, češ da gre za omalovaževanje tradicionalnih vrednot. Drugi so branili pravico žensk, da lahko praznujejo, kakor želijo, in pozvali k spoštovanju zasebnosti ljudi.