Čez dober mesec se bosta Harry in Meghan poslovila od kraljevih dolžnosti in morda tudi od naziva 'kraljevi'. Foto: EPA
Čez dober mesec se bosta Harry in Meghan poslovila od kraljevih dolžnosti in morda tudi od naziva 'kraljevi'. Foto: EPA

Ko sta princ Harry in njegova soproga Meghan Markle prejšnji mesec sporočila, da se umikata od kraljevih dolžnosti in nameravata postati finančno neodvisna, sta pri tem računala, da jima bo ogromno denarja prinesla njuna tržna znamka, saj je zanimanje zanjo velikansko.

Ustvarila sta spletno stran sussexroyal.com in zaprosila za registracijo blagovne znamke Sussex Royal in istoimenske fundacije. Pod tem imenom, ki ga uporabljata tudi na družbenih omrežjih, sta nameravala lansirati dobrodelne projekte in tržiti različne izdelke – oblačila, knjige, spominke ...

Od trženja različnih izdelkov sta si Meghan in Harry veliko obetala. Foto: EPA
Od trženja različnih izdelkov sta si Meghan in Harry veliko obetala. Foto: EPA

Slovo tudi od "kraljevega"?

Zdaj pa viri blizu Buchingamske palače pravijo, da bo ta "progresivna pot", ki sta se jo odločila tlakovati znotraj kraljeve institucije, očitno še bolj trnova, kot sta si predstavljala.

Glede na to, da nazivov Njuni kraljevi visočanstvi od 1. aprila dalje ne bosta smela več uporabljati, naj bi britanska kraljica Elizabeta II. sprejela odločitev, da bo to veljalo tudi za naziv "royal", ki v prevodu pomeni "kraljevi". To pa bi seveda pomenilo velik udarec za njuno blagovno znamko in za vse dejavnosti, povezane s tem.

Še nekaj uradnih nastopov

Od 1. aprila prav tako ne bosta imela več svoje pisarne v Buckinhgamski palači, dogovor o vsem tem, pri katerem so sodelovali Harry, kraljica Elizabeta, njen naslednik in Harryjev oče, princ Charles, ter drugi v vrsti za prestol, Harryjev brat William, pa bodo sicer znova proučili in po potrebi spremenili čez eno leto.

Kot poroča BBC, par do konca meseca sicer čaka še šest uradnih dogodkov, do takrat pa bo jasna tudi kraljičina odločitev.