Amber Heard je v preteklosti izvedela, da sama nikoli ne bo mogla imeti otrok, tako pa se je odločila, da bo mati postala pod svojimi pogoji – s pomočjo nadomestne matere. Na družbenih omrežjih je s svojimi sledilci zdaj delila fotografijo svoje hčerke, ki se je sicer rodila 8. aprila. Novorojenki je 35-letnica nadela ime Oonagh Paige. Oonagh izvira iz različnih jezikov, med drugim pomeni tudi jagnje, nedolžno, čisto in sveto, drugo ime pa naj bi bilo posvečeno Amberini materi Paige, ki je umrla lani.

"Izjemno navdušena sem, da z vami delim to novico," je novopečena mamica zapisala ob fotografiji in poudarila, da si je pred štirimi leti zaželela imeti otroka. "Zdaj cenim, kako radikalno je za nas ženske, da o najosnovnejših delih naših usod razmišljamo na ta način," je še delila igralka, ki sicer upa, da se bo razmišljanje, da ženske ne glede na zakonski stan postanejo starš, normaliziralo, poroča Daily Mail.

Pri deljenju zasebnega življenja je zadržana

"Del mene želi zagovarjati to, da moje zasebno življenje nikogar ne zanima," je še zapisala, vendar dodala, da se zaveda narave svoje službe. Kljub temu naj bi ji bilo izjemno pomembno, da je glede rojstva svoje hčerke, ki je "začetek preostanka njenega življenja", popolnoma odprta in iskrena. Želela bi, da ženske, ki jih je sram govoriti o svoji plodnosti, čutijo podporo in spoznajo, da kljub težavam s plodnostjo obstajajo različni načini, kako imeti otroka.

V preteklosti je bila sicer Heardova do leta 2012 štiri leta v razmerju s Tasyo Van Ree, od februarja leta 2015 do maja leto pozneje pa poročena z igralcem Johnnyjem Deppom. Po razpadu zakona je bila leta 2016 v zvezi z manekenko Caro Delevingne, pozneje pa je bila do leta 2018 v zvezi s poslovnežem Elonom Muskom, od lanskega januarja pa naj bi bila v razmerju s filmarko Bianco Butti.