Pod peresom Candace Bushnell je nastalo več knjig, ki so doživele televizijsko priredbo – ob Seksu v mestu še Carriejini dnevniki in Ženska džungla. Foto: AP
Pod peresom Candace Bushnell je nastalo več knjig, ki so doživele televizijsko priredbo – ob Seksu v mestu še Carriejini dnevniki in Ženska džungla. Foto: AP

Pisateljica in televizijska producentka, ki je v sredini 90. let za The New York Observer pisala priljubljeno kolumno z naslovom Seks v mestu in zapise pozneje izdala v istoimenski knjigi, po kateri je nastala nadaljevanka s Sarah Jessico Parker, Cynthio Nixon, Kristin Davis in Kim Cattrall v glavni vlogi, je oboževalke slovite štiriperesne deteljice posvarila, naj ne mešajo resničnosti s televizijo.

"V resnici to, da najdeš pravega moškega, morda ni najboljša dolgoročna izbira. Moški so lahko v mnogo pogledih ženskam precej nevarni. O tem nikoli ne govorimo, a bi morali vsaj razmisliti. Ženska lahko doseže precej manj ... če se pri tem zanaša na moškega," je pred premiero nadaljevanja serije dejala Candace Bushnell. Ob tem pa je dodala: "Televizijska serija in njeno sporočilo na koncu nista najbolj feministična. Ampak to je pač TV. To je zabava. In zato se ljudje ne bi smeli zgledovati po TV-nadaljevankah."

Oživljena serija z naslovom And Just Like That ... naj bi na male zaslone tri od štirih prijateljic (Kim Cattrall se je, kot je znano, sodelovanju odpovedala) pripeljala še letos, in sicer na začetku decembra, osredotočila pa se bo na življenje žensk, ki so zdaj že na pragu zrelih let, in njihove prigode na ulicah Velikega jabolka.

Candace Bushnell se je v pogovoru za New York Post dotaknila tudi odsotnosti Kim Cattrall – mnogo oboževalcev je namreč prepričanih, da serija brez Samanthe ne bo enaka. "Obožujem Kim," je dejala Bushnell, "ampak zdi se mi, da si želi početi še kaj drugega, da se ne počuti več kot del serije. Morda preprosto noče biti več zgolj ta lik."

Kot je znano, se je Kim Cattrall že med snemanjem izvirne serije in filmov, ki so ji sledili, zapletala v spore s Sarah Jessico Parker, ravno njun spor naj bi bil tudi razlog, da je v nadaljevanju serije ne bo. Kljub vsemu pa je Candace Bushnell prepričana, da bo tudi nadaljevanje uspešnica: "HBO bo s tem mastno zaslužil, zadevo bodo izkoriščali, dokler se bo dalo." Ob tem pa prostodušno prizna, da njej to povsem ustreza: "Upam, da bo (serija, op. a.) trajala še šest sezon. Nekaj malega bom namreč plačana."