Britney in Ashgari sta par od leta 2016. Foto: AP
Britney in Ashgari sta par od leta 2016. Foto: AP

Na seznamu povabljencev so bili med drugim Madonna, Paris Hilton, Drew Barrymore in Donatella Versace, pri čemer je ona tudi kreirala Britneyjino poročno obleko. Poroke so se udeležili tudi nevestin odvetnik Mathew Rosengart in njene plesalke.

Ni pa bilo odtujenih staršev Spearsove, Jamieja in Lynne, kot tudi ne njene sestre Jamie Lynn Spears.

Prav tako sta bila odsotna njena sinova Sean Preston (16) in Jayden James (15). Edini družinski član, ki se je poroke udeležil, je bil tako njen brat Bryan Spears.

Veliki dan se je sicer začel kaotično, ko je Britneyjin prvi soprog, Jason Alexander, vdrl v vilo v Thousand Oaksu v Kaliforniji, da bi skušal "rešiti" pevko. Alexandra je varnostnikom nazadnje uspelo pridržati in zadržati do prihoda policije, ki ga je aretirala.

Page Six poroča, da je bila Spearsova nad dogodkom "pretresena", a ni pustila, da bi ji "prišlo do živega". Rosengart pa je sporočil, da "sodeluje tesno z organi pregona, da bi zagotovil, da bodo g. Alexandra dosledno sodno preganjali".

40-letna Spearsova in 28-letni Asghari sta se zaročila septembra lani po skoraj petih letih zveze.

Želela si je poroke in otroka

Pevka je lani v čustvenem govoru na sodišču, kjer se je borila, da se odpravi 13 let dolg pravni sistem skrbništva nad njo, dejala, da se že dolgo želi poročiti in imeti otroka z Asgharijem, a ji omejevalni sistem skrbništva, ki je nadziral tako njene finance kot zasebno življenje, tega ni dovoljeval.

“V svojem telesu imam maternični vložek, zaradi česar ne morem zanositi, moji skrbniki pa mi ne pustijo do ginekologa, da bi mi ga odstranil,” je povedala takrat Britney sodniku. “Počutim se ustrahovano, potisnjeno na stran in samo.”

Maja sporočila, da je otroka izgubila

Potem ko je sodišče prekinilo skrbništvo, sta popzvezdnica in Asghari, maneken, osebni trener in igralec, aprila sporočila, da pričakujeta otroka. A že naslednji mesec je Spearsova na Instagramu zapisala, da je imela spontani splav, da pa si bosta “še naprej prizadevala razširiti prelepo družino".

Spearsova je Asgharija spoznala oktobra 2016, ko je v njenem glasbenem spotu za Slumber Party igral objekt njenega poželenja. Kmalu potem sta začela zvezo, skupaj pa sta se udeležila vrste dogodkov.

Britney je bila predtem pičlih 55 ur januarja 2004 poročena z Jasonom Alexandrom, prijateljem iz otroštva, s katerim je ohranila stike, med letoma 2004 in 2007 pa s plesalcem in didžejem Kevinom Federlinom, s katerim ima oba sinova.