Na čelu skrbništva, ki je od leta 2008 nadzorovalo tako njeno poslovno kot tudi zasebno življenje, je bil njen oče Jamie. Foto: EPA
Na čelu skrbništva, ki je od leta 2008 nadzorovalo tako njeno poslovno kot tudi zasebno življenje, je bil njen oče Jamie. Foto: EPA

Britney Spears, ki se je novembra po več kot desetletju končno rešila skrbništva, je na družbenih omrežjih svojim oboževalcem postregla s potrditvijo, da je njena avtobiografija v nastanku. V njej naj bi se zvezdnica lotila bolečih dogodkov v življenju, o katerih do zdaj "nikoli ni mogla odprto govoriti".

Sorodna novica Britney Spears naj bi sklenila rekordno pogodbo za knjigo, v kateri bo razkrila vse

"Lahko si samo predstavljam, da se morda večini to, da jih omenjam zdaj, zdi nepomembno," je dejala 40-letnica in dodala, da je bila, ko se ji je vse to dogajalo, izjemno mlada, takrat pa ničesar ni resno jemala. Namesto da bi "uporabila srce", naj bi bil njen pristop k popisovanju svojega življenja, kariere in odnosa z družino med skrbništvom in po koncu tega razumski. Po besedah pevke naj bi bilo pisanje knjige "zdravilno in terapevtsko", ob tem pa je poudarila, da je ponoven priklic preteklih dogodkov njenega življenja vseeno težak.

Avtobiografiji sestre in matere še vedno obsoja

V objavi je še poudarila, da se nikoli ni čutila slišano. "V sebi sem kričala in ne glede na to, kar sem rekla, so na to gledali zviška," je zapisala popzvezdnica, ki se je obregnila tudi ob to, da sta tako njena mlajša sestra Jamie Lynn in mati Lynne že izdali svoji knjigi spominov, v kateri sta seveda omenjali tudi njo. "Se opravičujem, če sem s pisanjem teh zgodb na Instagramu koga užalila, ampak, če moja sestra lahko zakonito omeni moje ime v svoji knjigi več kot 200-krat, joka na televiziji in tako želi vzbujati sočutje, imam tudi jaz pravico, da razkrijem nekaj odstavkov na svojem profilu."

Pod njeno objavo jo je podprlo ogromno oboževalcev, zaročenec Sam Asghari pa je komentiral: "Kupil bom prvi izvod." Čeprav ni razkrila podrobnosti o datumu izida ali, kdo bo knjigo izdal, naj bi po poročanjih britanskega medija Page Six z založniško hišo Simon & Schuster podpisala pogodbo, vredno 15 milijonov dolarjev (okoli 13,7 milijona evrov).