Britney Spears je od novembra znova svobodna in lahko sama odloča o svojem življenju. Foto: Reuters
Britney Spears je od novembra znova svobodna in lahko sama odloča o svojem življenju. Foto: Reuters

Po poročanju New York Posta naj bi Spears v knjigi podrobno razkrila svojo plat zgodbe, in sicer od začetkov v zabavni industriji do vzpona med zvezde, od odnosa s posameznimi člani svoje družine do življenja pod več kot desetletje trajajočim skrbništvom.

Podrobnosti pogodbe sicer niso znane, so pa ameriški in britanski mediji izbrskali, da je vredna kar 15 milijonov dolarjev, kar je največ do zdaj. Zakonca Michelle in Barack Obama, za katera je do zdaj veljalo, da sta sklenila najdražjo pogodbo za knjige, sta na primer za serijo knjig dobila 65 milijonov dolarjev.

Kdaj naj bi knjiga popzvezdnice, ki po ukinitvi skrbništva končno stopa na samostojno pot, tako v poslovnem kot zasebnem življenju, ugledala luč sveta, za zdaj še ni znano. Tako predstavniki zvezdnice kot založnika Simon & Schuster namreč uradno (še) niso potrdili, da je pogodba podpisana.

K pisanju knjige naj bi nekdanjo popprincesko sicer spodbudila avtobiografija njene sestre Jamie Lynn Spears z naslovom Things I Should Have Said, v kateri je mlajša od sester Spears podrobno opisovala Britneyjine nenadzorovane izbruhe nasilja že v mlajših letih, pa tudi njene duševne težave pred 15 leti, ki so na koncu vodile v Britneyjino več kot desetletje trajajoče življenje pod skrbništvom.

40-letna glasbenica je sestro zaradi navedb v knjigi in njenih izjav ob promociji avtobiografije najprej "napadla" na družbenih omrežjihj, potem pa očitno sklenila, da je bolje, če sama pove, kaj se ji je dogajalo zadnji dve desetletji. S pomočjo pravnega zastopnika je najprej dosegla začasno prepoved prodaje knjige Jamie Lynn in začela zbirati ponudbe za svojo avtobiografijo. Izbruhnila je prava mala vojna med založniki, na koncu je zmagal tretji največji založnik v ZDA, Simon & Schuster.

Kot je znano, je sodišče lani po številnih pritiskih javnosti po skoraj 14 letih odpravilo skrbništvo nad glasbeno zvezdnico, s čimer ji je omogočilo nadzor nad lastnimi financami, življenjskimi odločitvami in zdravjem oz. telesom. V mesecih, ki so sledila, se je Britney zaročila z dolgoletnim partnerjem Samom Asgharijem, po nekaterih informacijah načrtujeta družino. Pojavljajo se tudi govorice o tem, da pripravlja svežo avtorsko glasbo.