Britney Spears je znova dobila svoj glas. V kratkem naj bi gostovala tudi v pogovorni oddaji pri Oprah Winfrey. Foto: Reuters
Britney Spears je znova dobila svoj glas. V kratkem naj bi gostovala tudi v pogovorni oddaji pri Oprah Winfrey. Foto: Reuters

Kalifornijsko sodišče je v petek v Los Angelesu odločilo, da popzvezdnici Britney Spears ni treba več živeti v sistemu skrbništva, s tem pa je znova dobila nadzor nad odločitvami o svojem zdravju, financah in drugih osebnih zadevah, ki jih je izgubila leta 2008.

Mnogi njeni oboževalci se sprašujejo, kakšni so njeni naslednji koraki. 40-letna pevka, ki na glasbenih odrih sicer ni stala že več let, je na družbenih omrežjih posnela dvominutni video, v katerem je dejala, da je zelo hvaležna za majhne stvari, ki se mnogim zdijo samoumevne, sama pa jih zdaj ponovno odkriva. "Hvaležna sem, da sem spet dobila ključe svojega avtomobila. Spet imam svojo bančno kartico, s katero lahko dvigujem denar na bankomatu, sama si grem lahko kupit sveče," je dejala in dodala, da je presrečna, da je znova neodvisna in da se "počuti kot ženska".

Člani gibanja #FreeBritney so se dolgo bojevali za pevkine pravice. Foto: Reuters
Člani gibanja #FreeBritney so se dolgo bojevali za pevkine pravice. Foto: Reuters

"Nočem biti več žrtev"

Poudarila je, da je 13 let preživela v sistemu skrbništva, kar je "dolga doba za življenje v položaju, v katerem si ne želiš biti". "Nočem biti žrtev, to sem bila že kot otrok, zato sem zapustila dom in 20 let garala. Sem zelo močna ženska. Svoj glas želim uporabiti za to, da svetujem ljudem z resničnimi težavami. Želim si, da bo moja zgodba pripeljala do kakšnih sprememb v tem koruptivnem sistemu," je še dodala.

Zahvala gibanju #FreeBritney

Ob tem se je znova zahvalila privržencem gibanja #FreeBritney, ki so ji vrsto let stali ob strani in s protesti opozarjali, da se zvezdnici godi krivica. "Rešili ste mi življenje, bili ste moj glas, ko sem sama ostala brez njega. Hvala vam iz srca. Imeli bomo dobro leto, dober božič. Pojdimo naprej!" je končala optimistično.

Nekateri mediji poročajo tudi, da si pevka želi čim prej znova postati mama – z zaročencem, osebnim trenerjem Samom Asgharijem naj bi se kmalu poročila, želita si tudi deklico. Britney sicer že ima dva najstniška sinova iz zveze s plesalcem Kevinom Federlinom.

Britney Spears je junija na sodišču povedala, kako grozne so bile omejitve, ki jih je morala trpeti. Dejala je, da si le želi nazaj svoje življenje brez nove ocene njenega duševnega stanja in da se je zaradi skrbništva počutila osramočeno. Vrsto let ni smela voziti avtomobila, vsak teden pa je prejela le 2000 dolarjev žepnine, čeprav je polnila koncertne dvorane in prodala na milijone albumov.

Oče Jamie Spears je ves čas vztrajal, da je delal le v dobro hčerke.

Del skrbništva je sicer ostal v rokah računovodje, ki bo po sodnem nalogu uredil finance in potem nadzor nad njimi predal Britney Spears v naslednjih mesecih.