Hladni stisk rok po obračunu. Foto: Reuters
Hladni stisk rok po obračunu. Foto: Reuters

27-letni Kyrgios je 23-letnega grškega zvezdnika Cicipasa premagal v štirih nizih v obračunu, polnem akcije in spornih potez, a sta igralca spor nadaljevala tudi na tiskovni konferenci po dvoboju.

Cicipasa je frustriralo Kyrgiosovo "nenehno ustrahovanje" z druge strani mreže in ga je na neki točki celo skušal zadeti z žogico. Kyrgios, ki je bil zelo glasen med celotnim obračunom, je dobil od sodnika opozorilo zaradi preklinjanja, močno pa se je razjezil, ko Cicipas ni bil diskvalificiran, potem ko je iz frustracij poslal žogico med gledalce.

Nick Kyrgios je znan po svojem temperamentu. Foto: EPA
Nick Kyrgios je znan po svojem temperamentu. Foto: EPA

"Da, nenehno zastrahuje, to počne. Nasprotnike ustrahuje. Verjetno je bil že v šoli nasilnež. Ne maram nasilnežev," je povedal Cicipas novinarjem po obračunu.

Sorodna novica Kyrgios izločil nervoznega Cicipasa, Cornet končala zmagoviti niz Ige Swiatek

"Ne maram ljudi, ki tlačijo druge. Ima tudi nekaj dobrih značajskih potez, ima pa tudi zelo zlobno stran, ki, kadar pride na dan, lahko resnično povzroči veliko škode in slabega ljudem okoli sebe."

Kyrgios, ki je v Wimbledonu že dvignil kar nekaj prahu, tako zaradi svojih izbruhov kot impresivnih udarcev, s posmehom odpravlja kritike svojih tekmecev in jih označuje za "mimoze".

Kyrgios: "Bodimo iskreni, Stefanos ni priljubljen"

Je pa v intervjuju takoj po zmagi nad Cicipasom zatrdil, da Grka globoko spoštuje. "Ne vem, kaj reči. Nisem prepričan, kako naj bi ga ustrahoval. On je bil tisti, ki je udarjal žogice vame, on je bil tisti, ki je zadel gledalca, on je bil tisti, ki je žogico izstrelil iz arene," je dejal Kyrgios.

"Ničesar nespoštljivega nisem storil proti Stefanosu danes. Nisem ga streljal z žogicami. Reči, da sem ga ustrahoval ... to je tako mimozasto. Nisva iz istega testa. Jaz se merim s fanti, ki so pravi tekmovalci. Imam veliko prijateljev v slačilnici, samo da veste. Dejansko sem eden najbolj priljubljenih. Jaz sem miren. On pa ni priljubljen, bodimo iskreni."

Cicipas nima sreče s Kyrgiosom. Foto: EPA
Cicipas nima sreče s Kyrgiosom. Foto: EPA
Sorodna novica Nick Kyrgios, novi teniški enfant terrible

Cicipas se je pozneje opravičil, da je poslal žogico med gledalce, in priznal, da je skušal z udarcem v telo zadeti Kyrgiosa. "Nisem vajen igrati na tak način. Ne morem pa samo sedeti tam, delovati kot robot in se vesti kot nekdo, ki je popolnoma hladen in distanciran od vsega."

"Ker tam si in skušaš opraviti svojo nalogo, z nasprotne strani igrišča pa brez vsakega pravega razloga prihaja hrup. Ob čisto vsaki točki sem imel občutek, da je prihajalo nekaj z druge strani mreže. Tako pač on manipulira s svojim nasprotnikom in te vznemirja. Noben drug igralec ne počne tega. Resnično upam, da se lahko vsi igralci povežemo in najdemo rešitev za bolj čisto različico tega športa, da takega vedenja ne sprejemamo, ne dopuščamo in ne trpimo," je še potožil Grk.

Kyrgios, ki se bo danes za preboj v četrtfinale spopadel z Američanom Brandonom Nakashimo, pravi, da bi se moral Cicipas bolj ukvarjati s tem, kako ga premagati.

"Sam bi bil precej nejevoljen, če bi dva tedna zapored izgubil proti nekomu. Morda bi moral raje razmisliti, kako najti način, da me večkrat premaga," je bil še piker Avstralec, znan po tem, da nima dlake na jeziku.