Guinnessovega rekorderja so sicer že leta 2018 obtožili tovrstnega vedenja. Foto: EPA
Guinnessovega rekorderja so sicer že leta 2018 obtožili tovrstnega vedenja. Foto: EPA

Tri izmed tožnic trdijo, da jih je iluzionist omamil, tako pa po njihovem mnenju niso bile sposobne izraziti privoljenja v spolni odnos z njim. V štirih primerih ženske trdijo, da jih je Copperfield med nastopi v živo na odru otipaval ali prisilil, da se ga dotikajo na seksualen način.

Ena izmed domnevnih žrtev je povedala, da je Copperfielda spoznala leta 1991, ko je imela 15 let, z njo naj bi nato ostal v stiku prek telefonskih klicev. Čeprav sta imela po njenih besedah sporazumni spolni odnos, ko je bila polnoletna, meni, da jo je torej že kot mladoletno želel pridobiti za namen spolne zlorabe.

Tiskovni predstavnik večkratnega nagrajenca z emmyjem je za BBC povedal, da so obtožbe "neupravičene in nesramne". Obenem so čarovnikovi odvetniki potrdili omenjeno razmerje, a obenem zanikali, da bi jo že kot mladoletno osvajal. "Vsi, ki ga poznajo, vam bodo povedali, da so nedavne obtožbe pravo nasprotje Davida," so dejali njegovi pravni zastopniki in poudarili, da naj bi Copperfield tvegal svojo kariero, da bi zaščitil ženske pred "močnimi predatorji".

Po besedah odvetnikov naj bi zvezdnik še naprej podpiral vsakogar, ki je doživel kakršno koli obliko zlorabe ali diskriminacije. "Gibanje mora uspeti, toda lažne obtožbe se morajo ustaviti. David se bo posvetoval s svojo pravno ekipo in bo glede lažnih in žaljivih obtožb sprejel ustrezne ukrepe," so povedali.

"Večina teh zgodovinskih obtožb je bila izrečenih že v preteklosti in so – kot vse do zdaj – lažne," so še nadaljevali in dodali, da dokazi, na katerih temeljijo domnevne obtožbe, nikoli niso bili predloženi. Po njihovem mnenju ameriški organi kazenskega pregona po temeljiti preiskavi niso našli ničesar.

Guinnessovega rekorderja so sicer že leta 2018 obtožili tovrstnega vedenja, obtožbe je že takrat zanikal. Poudaril je, da gre za izmišljena gnusna dejanja, za katera pa je le redkokdo poročal o dejanskem krivcu in posledični nedolžnosti njega samega.