Emmanuel in Brigitte Macron v četrtek ob spremljanju pristanka Nasinega roverja na Marsu. Foto: EPA
Emmanuel in Brigitte Macron v četrtek ob spremljanju pristanka Nasinega roverja na Marsu. Foto: EPA

43-letni politik je visok 175 centimetrov, ob izvolitvi za predsednika pa je tehtal le 73 kilogramov. A v zadnjem času francoskim novinarjem ni ušlo, da je predsednik videti nekoliko bolj "poln", zato so želeli potrditev opažanja od Macronovih sodelavcev.

In res je na tiskovni konferenci predstavnik Elizejske palače potrdil, da se je predsednik od decembra, ko je staknil okužbo z novim koronavirusom in odšel v samoizolacijo, zredil. "To je pozitivna stvar, saj je to prvi dokaz, da je predsednik popolnoma okreval po covidu in da je v odlični formi, da se lahko loti vsega. Poleg tega mu nekaj dodatnih kilogramov tudi na fotografijah daje videz zrelosti in odločnosti."

Brigitte je že ves čas zelo vitka

Macron je ob prihodu na oblast leta 2017 postal najmlajši povojni predsednik Francije, piše Daily Mail, mnogi pa so takrat z zanimanjem ogledovali novi prvi par, saj je njegova žena Brigitte od njega starejša 25 let. Plavolasa Brigitte, ki je bila decembra tudi okužena, a brez hudih simptomov, že ves čas ohranja zelo vitko postavo. Večkrat je v intervjujih govorila o tem, da z možem živita zelo zdravo in da se najraje sprehajata in plavata.

Zanimivo je, da so Francijo v zadnjem obdobju vodili sami precej nizkorasli politiki. Pred Macronom sta bila to Francois Hollande (170 centimetrov) in Nicolas Sarkozy (166 centimetrov). Predvsem njemu je teža med predsedniškim mandatom precej nihala, zato se je na pobudo žene, pevke in manekenke Carle Bruni Sarkozy, odločil za strogo dieto, a jo je nekoliko omilil, ko je med tekom omedlel.