V opisu je zapisano, da par
V opisu je zapisano, da par "oblikuje prihodnost s poslovanjem in človekoljubjem". Foto: AP

Princ Harry in Meghan sta zagnala novo spletno stran za skupno pisarno, domeno pa je navdihnil kar njun kraljevi naziv – Sussex.com. S tem sta nadomestila dosedanjo spletno stran Archewell.com. To sta začela uporabljati leta 2020, ko sta kot znak, da se odpovedujeta kraljevim dolžnostim, opustila sussexroyal.com. V nasprotju s tem na novem spletnem mestu, ki ga upravlja Urad vojvode in vojvodinje Susseških, ni zapisano, da "služita monarhiji".

"Gre za kraljevi naziv, in če bo pri tem kakršna koli sled komercializma, bodo stran ukinili," je dejal eden izmed virov, ki je opozoril, da bi uporaba njunih nazivov in kraljevega grba za domnevno komercialne namene lahko sprožile pritožbe Buckinghamske palače. Potezo Susseških je tako oklical za "neprefinjeno".

Temu je sicer drug neimenovani vir blizu para nasprotoval. "Princ Harry in Meghan sta vojvoda in vojvodinja Susseška. To je dejstvo. To je njun priimek in družinsko ime," je dejal, poroča Daily Mail.

Uporabljala naj bi jo za deljenje svojih novic

Del strani, na kateri so zbrane vse njune dejavnosti in jo bosta uporabljala za deljenje svojih osebnih in uradnih novic, vsebuje tudi podrobnosti življenja Harryja in Meghan – tako o njunem ozadju kot tudi dosežkih. Kljub temu princ, ki je omenil svoje služenje v oboroženih silah, dobrodelnost, zagovorništvo duševnega zdravja in to, da je avtor "odkrite" knjige spominov Spare, ni namenil besede temu, da je član kraljeve družine.

Meghan je opisana kot feministka ter zagovornica človekovih pravic in spolne enakosti.

Stran je sicer minimalistična, naslovnico pa krasi velika fotografija zakoncev. V opisu je zapisano, da par "oblikuje prihodnost s poslovanjem in človekoljubjem", kar vključuje tudi fundacijo Archewell, produkcijo Archewell in organizacije, ki jih podpirata ter s katerimi želita spodbujati dolgoročne spremembe. Oba naj bi bila zavezana svojemu poslanstvu: "Pridi, delaj dobro."