Glasbenica je julija s svojo izpovedjo o stiski, v kateri se je znašla zaradi skrbništva, šokirala svoje oboževalce, ki se jim niti sanjalo ni, da skrbništvo tako močno posega tudi v njeno zasebno življenje. Kot je razkrila Spears, se namreč brez dovoljenja skrbnika svojega očeta in odvetniške pisarne ne more niti poročiti ali se odločiti za nosečnost niti ne more sama odločati, ali in kje bo nastopala.

Pričanju je sledil plaz javnih obsodb ravnanja sodišča, Jamieja Spearsa in odvetniške družbe, ki je nadzorovala pevkino premoženje, svoji "vlogi" v življenju glasbenice se je odpovedal njen dolgoletni menedžer in še nekateri drugi, ki so zanjo "skrbeli" vse od leta 2008, ko je doživela psihični zlom.

Pritisku javnosti je zadnji, pred nekaj dnevi, popustil Britneyjin oče in na sodišču vložil prošnjo za končanje skrbništva, kar je dalo glasbenici precej bolj prosto pot do tega, da sama znova prevzame vajeti življenja v svoje roke. Če bi morala čakati na odločitev sodišča, bi bil postopek namreč izjemno zapleten, njegov sklep pa zaradi pravnih določil ne nujno tak, kot bi si ga želela.

Ni presenetljivo, da je le malo po tem, ko je "padla" še zadnja ovira, Britney oznanila, da sta z dolgoletnim partnerjem Samom Asgharijem zaročena. Na Instagramu je objavila kratek video, na katerem pozira z zaročnim prstanom, ob njem pa pripisala: "Ne morem p******* verjeti!" Asghari pa je na svojem profilu objavil fotografijo, na kateri se poljubljata, njuna obraza pa deloma zakriva njena roka z iztegnjenim prstancem, na katerem se sveti prstan.

Zaroko je za revijo People pozneje potrdil tudi Asgharijev menedžer Brandon Cohen, ki je ob tem dejal še: "Svoje dolgoletno razmerje sta zdaj še uradno potrdila in sta ganjena ob izrazih podpore, predanosti in ljubezni, ki sta jih dobila."

Asghari, 27-letni osebni trener in igralec, ki se je rodil v Teheranu, pri 12 letih pa s starši emigirial v ZDA, in 12 let starejša popzvezdnica sta se spoznala pred petimi leti med snemanjem glasbenega videospota in sta od takrat naprej nerazdružljiva. Britney ne skriva, da si želi svojima otrokoma, Seanu (15) in Jaydnu (14), iz zakona s Kevinom Federlinom "dodati" še kakšnega, a zdaj tega zaradi omejitev, ki ji jih nalaga skrbništvo, ni mogla.