Jamie Foxx je bil ob prevzemu nagrade zelo čustven. Foto: Reuters
Jamie Foxx je bil ob prevzemu nagrade zelo čustven. Foto: Reuters

Foxx je v ponedeljek prišel na podelitev nagrad filmskih kritikov za afroameriške in latinskoameriške umetnike, kjer je tudi sam prejel eno izmed nagrad. "Težko je, ko se zaveš, da je tvoje življenje skoraj končano. Videl sem že predor, nisem pa videl luči," je dejal v zahvalnem govoru in dodal, da je bila bolezen tako huda, da je bilo njegovo življenje ogroženo. Tudi tokrat pa ni šel v podrobnosti.

V čustvenem govoru je 55-letni hollywoodski zvezdnik še dejal, da tega, kar je doživel, ne bi privoščil niti najhujšemu sovražniku. Ob tem se je vsem zahvalil za molitve in dobre želje, posebej pa je izpostavil svojo sestro in hčerko Corinne, ker nista javnosti razkrili, s kakšnimi težavami se je boril. "Lahko rečem le, da v tako težkih časih človek potrebuje ob sebi takšne ljudi," je dodal.

Kmalu ga bo mogoče znova videti na filmskem platnu. Foto: Reuters
Kmalu ga bo mogoče znova videti na filmskem platnu. Foto: Reuters

Svoje težave je želel skriti pred vsemi, zato so ga med prevozom v neko ustanovo v Chicagu, kjer je okreval, odpeljali s pokritim obrazom, da bi prikrili njegovo identiteto. A je ženska na recepciji vztrajala, da mora videti njegov obraz, da ga lahko vpiše na seznam bolnikov. "Morala vas bom vpisati, ne igraj se z mano, otročiček, tukaj imam strog nadzor," se je v smehu spomnil njenih besed. Ko se ji je končno le razkril, pa je planila v jok, saj ne le, da ga je takoj prepoznala, dejala mu je, da je večkrat mislila nanj.

"Verjel sem, da bo z menoj vse v redu, saj sem želel znova videti znane obraze, ki so prišli tudi danes, na primer Taraji, Fantasio in Lennyja," je dejal in omenil ljudi, ki so prav tako prišli na prireditev.

Igralec se je aprila in maja več tednov zdravil v bolnišnici v Atlanti, kjer je snemal film Back in Action s Cameron Diaz, ki se je po osmih letih vrnila iz igralske upokojitve.