Kraljica v začetku februarja, ko je z manjšimi sprejemi zaznamovala 70 let, odkar je očeta nasledila na prestolu. Foto: Reuters
Kraljica v začetku februarja, ko je z manjšimi sprejemi zaznamovala 70 let, odkar je očeta nasledila na prestolu. Foto: Reuters

Že pred dnevi so iz palače potrdili, da je 95-letna kraljica zbolela za covidom in da ima blažje simptome, podobne prehladu, kljub vsemu pa so zagotovili, da bo monarhinja še naprej opravljala lažje naloge na daljavo, če bo le pri močeh.

Za danes (torek) je bilo tako napovedano, da bo na daljavo, torej s pomočjo moderne tehnologije iz udobja svojega doma opravila krajšo avdienco, a se je odločila, da bo raje počivala. V palači ob tem zagotavljajo, da simptomi ostajajo blagi.

Ali bo odpovedana tudi redna tedenska avdienca ministrskega predsednika Borisa Johnsona v sredo, se bo kraljica odločila sproti, so še sporočili njeni tiskovni predstavniki.

Pred slabima dvema tednoma so iz rezidence Clarence House sporočili, da se je s koronavirusom že drugič okužil kraljičin sin, prestolonaslednik princ Charles. Prvič se je namreč okužil leta 2020, ko je imel le blage simptome, podobno je bilo tudi tokrat. Nekaj dni pred okužbo je bil v stiku s svojo materjo, ki so jo zato vse do nedelje, ko so se ji pojavili simptomi, skrbno spremljali.

Nekaj dni za Charlesom je sicer morala v osamitev tudi Charlesova žena Camilla. Tako Charles in Camilla kot kraljica so sicer polno cepljeni.