Princ Harry in Meghan nista več del britanskega dvora. Foto: EPA
Princ Harry in Meghan nista več del britanskega dvora. Foto: EPA

Vojvodinja Sussex zahteva sodno odredbo, s katero bi tabloidu The Mail on Sunday, najbolj brani nedeljski tiskovini, preprečili objavo imen petih prijateljic, potencialnih prič v tekočem pravnem sporu.

Tega je oktobra lani začela Meghan, ko je vložila tožbo proti družbi ANL, lastniku medija, zaradi zlorabe zasebnih podatkov, kršitve avtorskih pravic in zakona o varstvu podatkov. Britanski tabloid je namreč v enem izmed člankov objavil ročno spisano pismo, ki ga je vojvodinja poslala svojemu očetu Thomasu Marklu.

Družba ANL je objavo upravičevala na podlagi razkritij neimenovanih petih Meghaninih prijateljic ameriškemu Peoplu. Meghanina pravna skupina Schillings trdi, da ne drži, da je Meghan dovolila prijateljicam, da razkrijejo podrobnosti o pismu.

V četrtek pa je Schillings sporočil še, da ANL grozi, da bo objavil imena njenih prijateljic.

"Ne sodimo tem petim ženskam niti meni ne, ampak tabloidu The Mail on Sunday," je dejala Meghan včeraj na londonskem višjem sodišču, piše Reuters. Nadaljevala je, da ima vsaka od teh žensk pravico do zasebnosti. "S spoštovanjem prosim sodišče, naj to pravno zadevo obravnava s previdnostjo, ki si jo zasluži, in naj prepreči, da bi The Mail on Sunday poskrbel za precedens in zlorabil pravni postopek z identifikacijo teh anonimnih oseb."

Imena njenih petih prijateljic so sicer razkrita v zaupnem delu njenih pravnih dokumentov.