Par trenutno živi v Los Angelesu, potem ko je konec marca odstopil od kraljevih dolžnosti. Foto: Reuters
Par trenutno živi v Los Angelesu, potem ko je konec marca odstopil od kraljevih dolžnosti. Foto: Reuters

Marklova je v dokumentih navedla, da je zatajila celotna kraljeva institucija, saj je niso zaščitili pred lažnimi in zavajajočimi zgodbami v člankih, ki so se pojavljali predvsem na britanskih tleh. Vsa lažna navajanja so ji pustila ogromne posledice, sama pravi, da so škodovala tudi njenemu duševnemu zdravju. Dokumente je na sodišču vložila pravna skupina Schillings, ki deluje v imenu vojvodinje in ki je že oktobra lani vložila tožbo zoper časopis The Mail on Sunday, najbolj brano nedeljsko tiskovino, zaradi zlorabe zasebnih podatkov, kršitve avtorskih pravic in zakona o varstvu podatkov. Britanski tabloid je namreč v enem izmed člankov objavil ročno spisano pismo, ki ga je vojvodinja poslala svojemu očetu Thomasu Marklu. Odvetnikovi Marklove zatrjujejo, da je objava grobo posegla v njeno zasebnost.

Družba ANL, lastniki medija, je objavo upravičevala na podlagi razkritij petih Meghaninih prijateljev, ki jih ni želela imenovati. Pravna skupina Schillings je temu nasprotovala, saj Meghan ni pooblastila nikogar, da bi javnosti razkril kakršne koli informacije iz pisma. V vloženih dokumentih je zapisano še: "Ker je njeni prijatelji še nikoli niso videli v takšnem stanju, so bili upravičeno v skrbeh za njeno dobrobit, še posebej ker je bila noseča in nezaščitena v instituciji, ki ji pripada.”

Sojenja v primeru zakoncev v bitki z britanskimi tabloidi še ni pričakovati letos. Maja je sodnica zavrnila trditve Marklove, da je časopis The Mail on Sunday ravnal nepošteno in še dodatno posegel v njen odtujeni odnos z očetom.