Kyrgiosa v Wimbledonu spremlja zdajšnje dekle, blogerka in vplivnica Costeen Hatzi. Foto: Reuters
Kyrgiosa v Wimbledonu spremlja zdajšnje dekle, blogerka in vplivnica Costeen Hatzi. Foto: Reuters

Incident, v katerega sta bila vpletena 27-letni Kyrgios in avstralska manekenka Chiara Passari, naj bi se zgodil decembra lani.

"Dogodek spada v kontekst partnerskega odnosa," je povedal odvetnik Jason Moffett za Canberra Times. “Narava obtožbe je resna in g. Kyrgios jemlje obtožbo zelo resno. Glede na to, da je primer romal na sodišče, v tej fazi še nima komentarja, bomo pa v doglednem času objavili izjavo za javnost.”

Avstralski teniški zvezdnik, ki se bo danes pomeril za mesto v polfinalu Wimbledona s Čilencem Christianom Garinom, bo pred sodnika v Canberri stopil 2. avgusta. Če bodo odločili, da je kriv, mu preti tudi do dveletna zaporna kazen.

Kyrgios in Passari sta se začela dobivati julija 2020. Zvezo sta razdrla po sporu oktobra lani, zaradi katerega je bila njun hotel v Adelajdi, kjer sta bila nastanjena, primorana obiskati policija.

Do prepira je prišlo, potem ko je Passari v objavi na Instagramu obtožila Kyrgiosa varanja, ob tem pa objavila fotografijo, domnevno tenisača v postelji z golim dekletom.

Ni dolgo sameval

Kyrgios je takrat obtožbe skokov čez plot vztrajno zanikal, a ni trajalo dolgo, ko je javnosti že predstavil novo spremljevalko, blogerko in vplivnico iz Sydneyja Costeen Hatzi, s katero sta zvezo uradno potrdila decembra lani.

Isti mesec je Passari za Daily Mail Australia povedala, da je razlog, zakaj je Kyrgios po njunem razhodu tako hitro obrnil list in našel drugo, "ker se boji biti sam”.

Passari je tudi trdila, da ji Kyrgios pošilja sporočila “glede čustev", ob tem pa opozorila, da Hatzi “nima pojma, kaj jo čaka". "Enako se je zgodilo tudi meni," je še dodala takrat in svojega bivšega opisala kot "toksičnega" in "manipulativnega".