Louis, tretji otrok prestolonaslednika Williama in njegove žene Kate se je rodil 23. aprila 2018 v bolnišnici St. Mary's v Londonu. Za svojim očetom, starejšim bratom Georgeem in sestro Charlotte je četrti v vrsti za britanski prestol.

Kensingtonska palača je ob prinčevem šestem rojstnem dnevu v javnost poslala njegovo fotografijo, ki jo je, kot je v izjavi za javnost navedel tiskovni predstavnik Buckinghamske palače, posnela njegova mati, princesa Kate. Fotografija je po njegovih navedbah nastala v zadnjih dneh, poroča BBC.

Gre sicer za prvo fotografijo, ki je prišla iz palače po marčevskem škandalu s fotografijo, ki jo je palača objavila ob britanskem materinskem dnevu in za katero se je izkazala, da je močno obdelana z računalniškim programom.

Ker je bila fotografija objavljena sredi vsesplošne medijske mrzlice ob odsotnosti valižanske princese – tej so, kot je znano, sredi januarja opravili operacijo trebušne votline, konec marca pa je javnosti sporočila, da so ji odkrili raka –, je bilo dejstvo, da je bila fotografija obdelana, za številne znak "sumljivega" dogajanja znotraj kraljeve družine.

Tokratna fotografija ni obdelana z nobenih programom, je poudaril predstavnik palače. Ob tem je dejal še, da je družina hvaležna za rojstnodnevne čestitke, namenjene Louisu, in vse spodbudne besede za celotno družino. Podrobno Katinega okrevanja (zdravi se s kemoterapijo) ni komentiral, je pa povedal, da se v družini "spoprijemajo z okoliščinami, kot jih niso vajeni".