Britney Spears bije sodno bitko že vrsto let. Foto: AP
Britney Spears bije sodno bitko že vrsto let. Foto: AP

"Veseli nas, da sta se gospod Spears in njegov odvetnik končno strinjala z našo zahtevo, da mora prepustiti vlogo skrbnika," je sporočil pevkin odvetnik Mathew Rosengart. Jamie Spears se je za ta korak odločil v četrtek na losangeleškem sodišču. Vlogo skrbnika, ki bdi nad večino Britneyjinih poslov, opravlja od pevkinega psihičnega zloma leta 2008.

Britney si je zelo dolgo prizadevala, da oče ne bi imel več besede nad njenimi nastopi, upravljanjem premoženja in vrsto drugih stvari, za katere je pristojen. Zadnje mesece se je odkrito borila za to, da se oče popolnoma umakne iz njenega življenja.

A v dokumentih ni jasno, kdaj bo Jamie Spears dejansko sestopil s položaja skrbnika, saj mu ta vloga omogoča, da upravlja 60 milijonov vredno hčerino premoženje. Še več, dodal je, da nima nasprotna stran v rokavu nobenega asa, s katerim bi ga lahko prisilila k takojšnjemu umiku. "Pripravljen je na miren in urejen prenos skrbništva na novega skrbnika," piše v dokumentih. Za zdravstvene in zasebne stvari 39-letne popzvezdnice bo še vedno skrbela Jodi Montgomery.

V javnost sicer nikoli niso prišle podrobnosti o tem, s kakšnimi duševnimi težavami se bori pevka. Britney je junija in julija na sodišču čustveno govorila o tem, kako nasprotuje skrbništvu svojega očeta ‒ dejala je, da je tarča zlorab in ponižanj, očeta je tudi obtožila, da ji je uničil življenje.

Britney ni nastopala vse od leta 2018. Poleti je zatrdila, da se ne bo vrnila na oder toliko časa, dokler bo oče imel nadzor nad upravljanjem njene kariere.