V podporo Britney se je oblikovala tudi skupina podpornikov z imenom #FreeBritney. Foto: Reuters
V podporo Britney se je oblikovala tudi skupina podpornikov z imenom #FreeBritney. Foto: Reuters

Odvetnik Samuel Ingham III., ki ga je Britney kot zagovornika določilo sodišče, je tako v torek na losangeleško sodišče vložil svojo takojšnjo odpoved. Gre še za eno v vrsti tovrstnih odpovedi, ki so sledile pretresljivemu telefonskemu pričanju glasbenice 23. junija, ko je popzvezdnica sodnico Brendo Penny med drugim pozvala, naj ji dovoli, da si sama izbere svojega zagovornika.

Prejšnji teden je podobno potezo potegnila tudi družba za upravljanje premoženja Bessemer Trust, ki je bila do zdaj skupaj z njenim očetom Jamiejem Spearsom (ki zaradi bolezni tega dela ni mogel več opravljati) zadolžena za upravljanje Britneyjinih financ, s pojasnilom, da "so se okoliščine po pričanju drastično spremenile".

Ingham je bil po poročanju AP-ja dolga leta zgolj "tihi partner" skrbništva, v javnosti pa se je začel oglašati lani, ko je Britney Spears znova vložila zahtevo za umik skrbništva. Kot je takrat opozoril, se pevka svojega očeta boji, saj nadzoruje vsak vidik njenega življenja, poleg tega pa je navedel še, da se nekdanja poprinceska ne namerava vrniti na odre, dokler bo imela očeta za skrbnika.

V pričanju je sicer Britney med drugim dejala, da ni vložila zahtevka, da se Inghama odstrani kot zagovornika, ker ni vedela, da to lahko stori, in tako med drugim namignila, da ji je Ingham sam to zamolčal. Ko ji je sodnica omenila to možnost, je Spears napovedala, da bo to storila, a še vedno ni, zdaj pa jo je Ingham sam prehitel.

V ponedeljek je tračarski medij Deadline poročal, da je odpoved dal tudi Britneyjin dolgoletni menedžer Larry Rudolph. Kot navaja Deadline, naj bi v odpovedi zapisal, da se Britney po dveinpolletnem premoru ne namerava več vrniti na odre, zato preprosto nima več kaj delati.