Ronaldo ne zanika srečanja z Mayorgovo, vendar pa je bil, kot zatrjuje njegov odvetnik, odnos ves čas sporazumen in ni šlo za spolni napad, kot so zapisali pri Der Spieglu. Foto: Reuters
Ronaldo ne zanika srečanja z Mayorgovo, vendar pa je bil, kot zatrjuje njegov odvetnik, odnos ves čas sporazumen in ni šlo za spolni napad, kot so zapisali pri Der Spieglu. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo s svojo družino - vsi so oblečeni v drese Juventusa, novega kluba portugalskega nogometnega zvezdnika. Foto: Instagram

Ronaldo ne zanika srečanja z Mayorgovo, vendar pa je bil, kot zatrjuje njegov odvetnik, odnos ves čas sporazumen in ni šlo za spolni napad, kot so zapisali pri Der Spieglu. Ta je sicer o domnevnem posilstvu poročal že pred letom in pol. Zgodbo je osnoval na dokumentih, ki jih je pridobil prek slovitih Football Leaks.

Prav tako Ronaldo ne zanika, da je Mayorgovi leta 2010 ponudil zunajsodno finančno poravnavo v znesku 375.000 dolarjev v zameno za molk o odnosu z njim v javnosti, vendar pa so bili po njegovem mnenju razlogi za to pogodbo povsem izkrivljeno predstavljeni. To, da je Ronaldo Mayorgovi ponudil, da se pogodita, v nobenem primeru ne pomeni priznanja krivde, je še poudaril Ronaldov pravni zastopnik.

Želel se je izogniti uničevanju ugleda
Mediji svoja poročila temeljijo na ukradenih in digitalno prirejenih dokumentih, ki vsebuje spremenjene oziroma povsem izmišljene dele, navaja odvetnik, ki opozarja, da je Ronaldo, ko je predlagal odškodnino Mayorgovi, sledil nasvetom svojih svetovalcev, da bi zaustavil nezaslišane obtožbe, ki so mu jih naprtili. "Njegov namen je bil natanko ta, ki smo mu zdaj priča, da bi se izognil poskusom uničevanja svojega ugleda, ki ga je zgradil s trdim delom, popolno predanostjo športu in delom na sebi," je poudaril odvetnik.

"Ronaldo je vajen velike medijske pozornosti, čeprav gre za znano osebnost, pa je obžalovanja vredno, da mediji še naprej širijo in spodbujajo namerno obrekovanje, ki temelji na prirejenih in izmišljenih digitalnih dokumentih," je opozoril odvetnik, ki navaja primere po Evropi, ko so bili tarče spletnih kriminalcev, hekerjev, tudi odvetniške pisarne. In prav na te "ukradene podatke in dokumente" – gre sicer za podatke Football Leaks – naj bi se skliceval nemški Der Spiegel, ki je prvi objavil pričanje Mayorgove. V Der Spieglu sicer zatrjujejo, da nikoli niso podvomili o njihovi avtentičnosti.

Je Real zahteval, da Ronaldo plača odškodnino?
Portugalski časopis Correio da Manha na svojih spletnih straneh navaja, da je nogometni klub Real Madrid od Ronalda zahteval, da plača odškodnino Mayorgovi, saj ni želel, da bi se s to afero umazalo ime kluba. Ronaldo se je predtem preselil iz Manchester Uniteda v Madrid po plačilu astronomske odškodnine, klub iz španske prestolnice pa naj bi se zbal za svoj ugled in morebitno izgubo vrednosti svoje investicije.

"Skrbi so se močno povečale po ameriških počitnicah leta 2009, ko so ga rumeni mediji ujeli v spremstvu starlete Paris Hilton. Investicija v Ronalda je bila za takratne čase astronomska, o njegovih sposobnostih na igrišču ni nihče dvomil, a bali so se, da bi posledice dejanj zunaj igrišča ogrozile klubsko podobo," piše portugalski medij.

Ujemale naj se ne bi tudi podrobnosti na večer dogodkov. Spletni portali ponujajo videoposnetke, kako se Ronaldo in Mayorgova zabavata, plešeta in objemata v enem izmed nočnih klubov. Medtem ko Mayorga trdi, da je po spolnem odnosu Ronaldo zapustil suito hotela Palms Palace, pa napadalec Juventusa zatrjuje, da sta se po spolnem odnosu z Mayorgovo vrnila v sloviti nočni klub Rain in preživela še nekaj ur skupaj. Ronaldovi zastopniki želijo pridobiti morebitne videoposnetke nadzornih kamer, ki bi potrjevali njihov zagovor.

Policija v Las Vegasu je na začetku oktobra začela preiskavo domnevnega posilstva.