Foto: EPA
Foto: EPA

"Resnično mi je žal," je Combs zatrdil v videoposnetku, objavljenem na Instagramu. "Moje obnašanje na tem videoposnetku je neopravičljivo. Za svoja dejanja prevzemam polno odgovornost. Zgrožen sem. Tudi takrat, ko sem to storil, sem bil zgrožen. Zgrožen sem tudi zdaj."

Dodal je, da je zaradi svojega obnašanja poiskal profesionalno pomoč in obiskoval terapije. "Ne iščem odpuščanja. Mi je pa zelo žal," je sklenil.

Na sodišču se je poravnal

V videoposnetku iz leta 2016, ki ga je CNN objavil v petek, je videti, da raper zgrabi pevko Cassandro Venturo, ko ta čaka ob dvigalu v kalifornijskem hotelu. Oblečen le v brisačo jo vrže na tla in jo večkrat brcne, nato pa jo vleče proti hodniku. V tistem času sta bila glasbenika v intimnem razmerju.

Cassandra Venturo, znana v glasbenem svetu kot Cassie, je leta 2023 tožila Combsa in ga obtožila serijskega fizičnega nasilja, spolnega suženjstva in posilstva med 10-letnim poklicnim in romantičnim odnosom, v katerem jo je nadzoroval z ustrahovanjem, mamili in alkoholom. Spoznala in zapletla sta se, ko je bila ona stara 19, on pa 37 let.

Na sodišču sta nato dosegla poravnavo, pri čemer so Combsovi zagovorniki zatrjevali, da poravnava ne pomeni njegovega priznanja spornih ravnanj.

"Izjava kaže, da je obupan"

"Ta zadnja izjava govori o njem, ne o številnih, ki jih je prizadel. Ko so se oglasile Cassie in številne druge ženske, je vse zanikal in namigoval, da so njegove žrtve iskale zaslužek. To, da se je bil prisiljen opravičiti šele, ko se je izkazalo, da so njegova zanikanja lažna, kaže na to, da je obupan. Nikogar ne bo prepričal s svojimi neiskrenimi besedami," pa je Combsov videoposnetek komentirala odvetnica Meredith Firetog, ki zastopa Cassie.

Ministrstvo za domovinsko varnost je marca sporočilo, da je začelo preiskavo proti zvezdniku hiphopa in preiskalo njegove domove na območju Miamija in v Los Angelesu. Za kakšno preiskavo gre, pa niso pojasnili.