Par leta 2017 na Met Gali. Foto: EPA
Par leta 2017 na Met Gali. Foto: EPA

Po medijih so zaokrožili posnetki nadzornih kamer, ki naj bi prikazovali, kako Sean Combs, ki ustvarja pod imenom Diddy, napade svojo takratno partnerko Casandro Ventura marca leta 2016 na hotelskem hodniku. Po poročanju CNN-a se dogodek na posnetkih zgodil v losangeleškem hotelu InterContinental, ki je sicer že zaprt.

Zdi se, da posnetek prikazuje pevko Cassie, kako zapušča hotelsko sobo in gre proti dvigalom. Za njo po hodniku pride moški brez srajce, ki okoli pasu drži brisačo. Ko jo dohiti, jo zgrabi in vrže na tla, zaradi česar je izpustila nekaj prtljage. Medtem ko leži na tleh, jo brcne, pobere njene torbe in ji nato zada še eno brco. Zatem jo poskuša s sabo odvleči za majico.

Sorodna novica Le dan po vložitvi tožbe zaradi nasilja in posilstva Diddy pevki Cassie ponudil poravnavo

Napadalec nato za trenutek odide, a se kmalu vrne in odrine Venturo, ko se ta postavi na noge. Potem se usede na stol blizu dvigal in vrže predmet.

Čeprav tega pevka še ni komentirala, je njen odvetnik dejal, da to potrjuje "skrb vzbujajoče in plenilsko vedenje Combsa". "Besede ne morejo opisati poguma in trdnosti, ki ju je pokazala Ventura s tem, da je vse to razkrila," je povedal njen pravni zastopnik, poroča BBC.

Okrožno državno tožilstvo v Los Angelesu je sicer dejalo, da je napad v videu morda že prestar za pregon.

Lani je nekdanje dekle zvezdnika v tožbi obtožila dolgoletne psihične in fizične zlorabe. V tožbi je opisala prav incident, ki je zdaj viden na posnetkih, obenem pa so v njej trdili, da je hiphoper posnetke varnostnih kamer od hotela odkupil za 50.000 dolarjev.

Oba vpletena sta kmalu po vloženi tožbi sporočila, da sta dosegla zunajsodno poravnavo.

Obtožbe in preiskave

Od takrat ga je več drugih žensk obtožilo spolne zlorabe.

Tudi glasbeni producent Rodney Jones - Lil Rod ga je obtožil, da ga je brez soglasja otipaval in ga prisilil v spolni odnos s spolnimi delavkami.

Oboroženi zvezni agenti so kot del preiskave trgovine z ljudmi in prostitucije prejšnji mesec izvedli hišni preiskavi dveh njegovih nepremičnin v Los Angelesu in Miamiju.