18-letnik je maturiral na zasebni srednji šoli Oxbridge na jugu Floride. Foto: Reuters
18-letnik je maturiral na zasebni srednji šoli Oxbridge na jugu Floride. Foto: Reuters

"Odličen učenec, čudovit fant! Zelo razburljivo!" je Donald Trump, najverjetnejši kandidat republikancev na novembrskih predsedniških volitvah, tik pred maturitetno slovesnostjo svojega najmlajšega sina Barrona objavil na družbeno omrežje Truth Social.

Ponosna zakonca Trump. Foto: Reuters
Ponosna zakonca Trump. Foto: Reuters

18-letnik je maturiral na zasebni srednji šoli Oxbridge na jugu Floride. Trump je razkril, da Barron namerava študirati na univerzi Wharton v Pensilvaniji, ki so jo obiskovali tudi njegovi starejši otroci – Ivanka, Donald Trump mlajši in Tiffany.

Nekdanja prva dama Melania je svojega sina sicer vztrajno varovala pred mediji, vendar se je prejšnji mesec znašel v središču pozornosti, ko se je Donald Trump pritožil, da se zaradi kazenskega postopka ne bo mogel udeležiti podelitve diplom.

"Kdo bo mojemu čudovitemu sinu Barronu, ki je velik učenec na fantastični šoli, pojasnil, da se njegov oče verjetno ne bo smel udeležiti njegove podelitve diplom," je objavil na svojem družbenem mediju Truth Social. Sodnik Merchan je njegovo prošnjo za udeležbo na maturitetni slovesnosti odobril.

Barron Trump se je pred kratkim znašel na naslovnicah časopisov, ko so ga floridski republikanci izbrali za enega od delegatov države na nacionalni konvenciji stranke julija v Milwaukeeju. Dan zatem je Melania sporočila, da se sin zaradi drugih obveznosti konvencije kot delegat ne bo udeležil.