Luke Perry v času predvajanja serije Beverly Hills 90210. Foto: IMDb
Luke Perry v času predvajanja serije Beverly Hills 90210. Foto: IMDb
Igralec se je poslovil v 52. letu starosti. Foto: AP
Igralec se je poslovil v 52. letu starosti. Foto: AP

52-letni igralec Luke Perry je možgansko kap doživel pred manj kot tednom dni. Reševalci so ga sicer nemudoma odpeljali v bližnjo bolnišnico, a se mu zdravje ni obrnilo na bolje.

Po poročanju portala Variety je igralec zadnje dni svojega življenja preživel v krogu svojih otrok Jacka in Sophie, svoje zaročenke Wendy Madison Bauer, nekdanje žene Minnie Sharp, matere Ann Bennett, brata Toma Perryja, sestre Amy Coder in bližnjih prijateljev.

"Družina ceni vso podporo in molitve, ki so jih v dneh od kapi Perryju naklonili oboževalci po vsem svetu, hkrati pa njegovi bližnji ob teh težkih trenutkih vljudno prosijo za zasebnost," je ob žalostni novici javnosti sporočil igralčev publicist Arnold Robinson.

Vrhunec slave pri 25 letih
Perry je svojo kariero začel že pri 16 letih, ko je nastopil v več televizijskih žajfnicah, pozneje pa je svoj glas posodil tudi številnim animiranim junakom.

V 90. letih je s serijo Beverly Hills začel veljati za lomilca najstniških src. Vloga ga je izstrelila med najbolj prepoznavne obraze televizijske industrije, a so žarometi v njegovo življenje prinesli tudi marsikatero senco. Med snemanjem priljubljene serije se je igralec bojeval z odvisnostjo od alkohola in drugih mamil, pa tudi v ljubezni ni našel nikakršne utehe.

Na dan, ko je slavnega igralca zadela možganska kap, je televizija Fox News celo napovedala vrnitev priljubljene serije Beverly Hills na male zaslone. Šlo naj bi za nadaljevanko iz šestih delov.

Nanizanka Beverly Hills sicer še danes velja za eno najbolj gledanih serij vseh časov, izjemen uspeh pa ji je prineslo predvsem poglobljeno predstavljanje in obravnavanje težav resničnih najstnikov. Zraven najstniške ljubezni, tesnih prijateljstev in zanimivih spletk se je serija dotikala tudi občutljivejših tematik, o katerih se v družbi nerado govori. Med njimi niso manjkale niti tabuteme, kot so recimo aids, najstniška nosečnost in motnje hranjenja.

V svetovno znani uspešnici Beverly Hills, ki se je predvajala deset sezon med letoma 1990 in 2000, je Perry upodabljal Dylana Mckaya, ki je skupaj z Brandonom in Brendo Walsh (Jason Priestley in Shannen Doherty), Kelly Taylor (Jennie Garth), Donno Martin (Tori Spelling), Stevom Sandersom (Ian Ziering), Andreo Zuckerman (Gabrielle Carteris) in drugimi odraščal na sicer izmišljeni srednji šoli Beverly Hills 90210 in se ukvarjal z
V svetovno znani uspešnici Beverly Hills, ki se je predvajala deset sezon med letoma 1990 in 2000, je Perry upodabljal Dylana Mckaya, ki je skupaj z Brandonom in Brendo Walsh (Jason Priestley in Shannen Doherty), Kelly Taylor (Jennie Garth), Donno Martin (Tori Spelling), Stevom Sandersom (Ian Ziering), Andreo Zuckerman (Gabrielle Carteris) in drugimi odraščal na sicer izmišljeni srednji šoli Beverly Hills 90210 in se ukvarjal z "običajnimi" težavami najstnikov. Perry je v seriji igral med letoma 1990 in 1995 ter med letoma 1998 in 2000. Foto: IMDb

Perry je pred nenadno boleznijo v Los Angelesu sicer snemal televizijsko serijo Riverdale, nastalo po priredbi stripovske zgodbe o Archieju Andrewsu.

Pokloni slavnih
Perryjeva igralska sodelavka Shannen Doherty, ki je v nanizanki igrala njegovo simpatijo, je že po nepričakovani kapi v intervjuju za Entertainment Tonight dejala, da jo njegovo življenje in bolezen – tudi če več profesionalno ne sodelujeta – še kako zadevata. "O njegovi kapi sploh ne morem govoriti, ker bom začela jokati. Rada ga imam in on to ve. On je moj Dylan," je dejala.

Na družbenih omrežjih se igralski kolegi in drugi iz zvezdniškega sveta že poklanjajo umrlemu igralcu. Igralka Molly Ringwals je na družbenem omrežju Twitter med drugim zapisala: "Moje srce je strto. Tako zelo te bom pogrešala."

Drugi so ob žalostnem dogodku izrazili občudovanje do legendarnega igralca. "Luke Perry je bil odličen igralec. Njegov nastop v Beverly Hillsu je bil eden od razlogov, da sem se želel preseliti v Los Angeles. V mislih sem z njegovo družino in prijatelji. Počivaj v miru," je zapisal Ryan Seacrest.

Luke Perry (1966-2019). Foto: Reuters
Luke Perry (1966-2019). Foto: Reuters

Tudi Ian Ziering, ki se je v Beverly Hillsu predstavil v vlogi Steva Sandersa, je na Twitterju med drugim zapisal: "Dragi Luke, za vedno boš v ljubečih spominih, ki sva si jih delila zadnjih 30 let."

Ob tem so se mu poklonili tudi producenti nanizanke Riverdale. "Luke je bil vse, kar bi si lahko želeli: neverjetno obziren profesionalec z velikim srcem in pravi prijatelj," so zapisali ob tragični novici.

Foto: AP, Reuters