V preteklosti sta se že srečala. Foto: EPA
V preteklosti sta se že srečala. Foto: EPA

Kljub kupu škandalov, ki trenutno prevladujejo v življenju raperja Yeja zaradi njegovega vedenja, se ta očitno ne namerava odpovedati svojim sanjam, da nekoč postane predsednik Združenih držav Amerike. Za predsedniški stolček se je potegoval že leta 2020, a je takrat kandidaturo naznanil prepozno. Imel je samo en shod, kjer je med govorom o splavu izbruhnil v jok, kot kandidata ga je navedlo samo 12 zveznih držav. Njegova kampanja je bila tako takrat polomija, zbral je le 70.000 glasov.

Po neuspelem poskusu pred dvema letoma, je glasbenik, znan tudi pod imenom Kanye West, zdaj napovedal, da bo na naslednjih predsedniških volitvah leta 2024 znova poskusil svojo srečo. Na družbenih omrežjih je videoposnetek logotipa svoje kampanje pospremil s pripisom YE24, poroča BBC.

Svojo namero je pred tem razkril tudi nekemu paparacu in ob tem poudaril, da mu nihče ne more določati, kaj lahko in česa ne sme reči. Pri kampanji naj bi mu pomagal tudi skrajno desni politični komentator Milo Yiannopoulos.

Pred kratkim so zvezdnika v spremstvu nacionalista Nicka Fuentesa opazili v Trumpovem golfklubu. 45-letnik naj bi namreč nekdanjega ameriškega predsednika, ki bo tudi sam ponovno kandidiral, prosil, naj se mu pridruži kot podpredsednik. To naj bi poslovneža izjemno vznemirilo – začel je kričati in mu zagotovil, da bo izgubil.