Par že od vsega začetka kraljuje na naslovnicah tabloidov. Foto: Reuters
Par že od vsega začetka kraljuje na naslovnicah tabloidov. Foto: Reuters

Težko pričakovani intervju Meghan Markle in britanskega princa Harryja bo na sporedu v nedeljo, ameriška televizijska mreža CBS pa je objavila nov napovednik zanj, v katerem 39-letna vojvodinja pojasnjuje, zakaj je šele zdaj privolila v pogovor s slavno voditeljico pogovorne oddaje: "Prejšnjim prošnjam za intervju se nisem mogla odzvati, to ni bila moja odločitev. Zdaj pa se lahko odločava sama," je dejala.

Meghan in Harry sta namreč lani sporočila, da se umikata od kraljevih dolžnosti in se selita v ZDA, pred dvema tednoma pa sta vrnila še vse kraljeve nazive, razen vojvodstva temu se ne moreta odreči, lahko bi jima ga odvzela le kraljica. Takrat je bilo tudi sporočeno, da bosta posnela omenjeni intervju: "Osvobajajoče je, ko imaš pravico reči da. Ko lahko sprejemaš lastne odločitve in govoriš v svojem imenu," v napovedniku opisuje Meghan.

Napoved "šokantnih stvari"

V pričakovanju "šokantnega" intervjuja z Oprah pa so šli na Otoku v ofenzivo. Osebje iz Buckinghamske palače je namreč vojvodinjo Suseško obtožilo ustrahovanja. Predstavnik Suseških pa pravi, da je to načrtna kampanja, s katero želi palača očrniti Meghan.

Sorodna novica V pričakovanju intervjuja z Oprah palača nad "ustrahovalno" Meghan

Za intervju je pričakovati, da bo porušil vse rekorde gledanosti. Kraljica pogovornih oddaj Oprah Winfrey je že dejala, da je to njeno najboljše delo do zdaj. CBS je pozneje intervju s predvidene poldruge ure podaljšal na dve uri, Winfreyjeva pa se je z zakoncema pogovarjala v njuni novi vili v Santa Barbari v Kaliforniji, kamor sta se preselila po "pobegu" iz Velike Britanije in zdaj pričakujeta drugega otroka.

Tudi predhodni izseki iz intervjuja, ki jih je pred dnevi objavil CBS, nakazujejo, da bo intervju vsekakor "eksploziven", sama Winfreyjeva pa v njem reče, da sta ji vojvoda in vojvodinja povedala "šokantne stvari". Med drugim slišimo Harryja reči, da sta se z Meghan odselila, ker ni hotel, da bi njegova soproga končala kot njegova mama, princesa Diana.