S Pettyjem sta se v zvezo podala leta 2018. Foto: AP
S Pettyjem sta se v zvezo podala leta 2018. Foto: AP

Leta 1994 naj bi Jennifer Hough Kennetha Pettyja srečala na poti v šolo, ta pa naj bi ji zagrozil z nožem in jo v bližnji hiši posilil, oba sta bila stara približno 16 let. Še isti dan je bil aretiran za posilstvo prve stopnje, sam pa je priznal krivdo za poskus posilstva in tako bil obsojen na od 18 do 54 mesecev zapora, v zaporu je odslužil 4 leta in pol kazni. Lani je bil mož Nicki Minaj, ki je sicer leta 2006 priznal krivdo za nenaklepni uboj in sedem let preživel za zapahi, ponovno aretiran, saj se ni registriral kot spolni prestopnik.

Minaj in Petty pa sta zdaj pred tožbo Houghove – medtem ko naj bi 43-letnico Petty ustrahoval in jo prepričeval, naj o posilstvu ne govori, naj bi ji ameriška raperka v zameno, da svoje obtožbe in trditve umakne oziroma prekliče, ponudila zajeten kupček denarja. V tožbi tožnica, ki naj bi se po spolnem napadu počutila duševno in čustveno uničeno, trdi, da ji je kmalu po Pettyjevi aretaciji leta 2020 brat sporočil, da sta dva posrednika v imenu Minajeve družinskemu članu ponudila 500.000 ameriških dolarjev (približno 423.900 evrov) v zameno, da napiše pismo in javno prekliče svoje obtožbe proti Pettyju, poroča BBC.

Po zavrnitvi ponudbe naj bi se usul val nadlegovanja

Kasneje naj bi jo raperka, s pravim imenom Onika Tanya Maraj-Petty, tudi poklicala in ji ponudila, da njej in družini plača polet v Los Angeles, če bi ji v zameno "lahko pomagala", prek posrednikov naj bi ji ponudila 20.000 ameriških dolarjev (okoli 17.000 evrov), kot bonus pa naj bi za 16. rojstni dan poslala tudi video njeni hčerki. Vse ponudbe, da bi z izjavo preklicala svoje obtožbe, naj bi bile zavrnjene.

"Kot ženska ženski ti moram povedati, da se je to zgodilo, to moraš vedeti," naj bi Hough zatrdila ameriški zvezdnici, v tožbi pa je zapisano, da naj bi se po nekaj dnevih po zavrnitvi predlogov usul val napadalnih klicev in nezaželenih obiskov tako nje kot njene družine. Tožba trdi, da Houghova zaradi hude depresije, preganjavice, stalnega seljenja, nadlegovanja in groženj, tako s strani zvezdniškega para, ki se je poročil leta 2019 in imata 11 mesecev starega sina, kot tudi njunih prijateljev, že od lanskega maja ne more delati. Trenutno naj bi živela v strahu pred maščevanjem, v tožbi ju med drugim obtožuje tudi ustrahovanja priče in namernega povzročanja čustvene bolečine, zahteva pa še nedoločeno odškodnino.