Veronica je prepričana, da je za njuno ločitev popolnoma kriv Silvio, zato od njega zahteva astronomsko preživnino. Foto: EPA
Veronica je prepričana, da je za njuno ločitev popolnoma kriv Silvio, zato od njega zahteva astronomsko preživnino. Foto: EPA
Silvio Berlusconi
Berlusconi se rad ozre za lepimi dekleti. Foto: EPA
Patrizia D`Addario
Patrizia D`Addario opisuje Berlusconija v postelji kot pravega žrebca. Foto: EPA

53-letna Veronica Lario zahteva od Silvia kar 43 milijonov evrov preživnine, toliko denarja pa bi ji medijski milijarder moral izplačati za vsako leto posebej. Kot je znano, se je na to že odzval 73-letni Berlusconi, ki se mu vsota zdi smešna in ji namesto tega ponuja "le" dva milijona evrov na leto.

Veronica, nekdanja igralka, mu je že zagrozila, "da bodo stvari postale umazane", če ne bo pristal na dogovor. Berlusconi si želi hitro ločitev brez medijskega pompa.

Zahtevani znesek za preživnino so objavili v uglednem italijanskem dnevniku Corriere Della Sera, ki piše tudi o tem, da gospa Lario v ločitvenih dokumentih navaja, da je za konec zakona kriv izključno Berlusconi. Ta je njun razhod oznanila, potem ko je v javnost prišla informacija, da se je njen mož udeležil 18 rojstnega dneva manekenke spodnjega perila Noemi Letizie, kar je tudi priznal - in tudi to, da ji je podaril dragoceno ogrlico. Veronica je takrat dejala, da se Silvio nikoli ni udeležil rojstnodnevnih praznovanj svojih otrok, je pa tudi "sita", da živi z nekom, "ki ga povezujejo z mladoletnimi osebami".

Zabave s haremi deklet
Poleti je na plano prišlo tudi, da je Berlusconi v svojih uradnih rezidencah v Rimu in na Sardiniji organiziral zasebne zabave, na katere so prišle tudi "plačane spremljevalke". Ena izmed njih, Patrizia D'Addario, je ta teden izdala knjigo, v kateri natančno opisuje noč, ki jo je preživela z italijanskim premierjem. Zanj je celo zapisala, "da bi si po svoji spolni vzdržljivosti zaslužil mesto v Guinnessovi knjigi rekordov". 42-letna Patrizia spregovori tudi o tem, da sta njegova stopala masirali lezbijki, in dodaja, da je bilo na zabavi 20 mladih deklet, ki so si vsa želela Berlusconijeve pozornosti.

Razkošna domovanja po vsem svetu
Po pisanju Corriere Della Sera naj bi Berlusconi ženi že odštel 60 milijonov evrov, "želi pa se pogajati o razumnih 2,2 milijona evrih letne preživnine, ki bi se lahko dvignila na 3,3 milijona". Ob tem naj bi ji prepustil tudi razkošno vilo Belvedere blizu Milana, kjer živi z dvema od njunih treh otrok, 21-letnim Luigijem in 23-letno Elenoro. Njuna 25-letna hči Barbara živi v Švici. Kot je znano, ima družina veliko posesti in razkošnih domovanj tako v Italiji (poleg Milana še v Toskani, Rimu in Sardiniji) kot drugje (London, Karibi, ZDA).

Tudi če bo Berlusconi na koncu slučajno v celoti pristal na astronomske zahteve nekdanje žene, pa finančno zaradi tega ne bo bistveno šibkejši. Njegovo premoženje je namreč ocenjeno na kar 6 milijard evrov. Prek svojega gospodarskega holdinga ima namreč v lasti številne televizijske postaje, založniške hiše, investicijska podjetja in celo nogometni klub AC Milan.

Takoj bi se poročil - če ne bi bil poročen
Svojo sedanjo ženo je spoznal pred 30 leti na neki gledališki predstavi, kjer je Veronica nastopila zgoraj brez. Takrat je bil še vedno poročen s svojo prvo ženo Carlo Dell Oglio. Z Veronico sta se poročila 15. decembra leta 1990, prve večje težave na očeh javnosti pa so se pojavile na začetku janurja 2007, ko je v neki oddaji na svojem televizijskem programu neki ženski dejal, "da bi se takoj poročil z njo, če ne bi bil poročen", drugi pa, "da bi šel z njo kamor koli".

Dve odprti pismi
Veronica je ob tem vzrojila in za medije napisala odprto pismo, v katerem je od svojega moža zahteva, da se ji javno opraviči. To je Silvio po nekaj urah tudi storil, a s tem se zgodba ni končala. Aprila letos je njegova žena spet objavila javno pismo, v katerem je Berlusconija okrcala zaradi izbora mladih deklet, ki jih je uvrstil na seznam kandidatov, ki so se na njegovi strankarski listi potegovali za vstop v Evropski parlament. 3. maja je nato že vložila zahtevo za ločitev.

Oba glavna igralca ločitve ne želita komentirati, prav tako pa sta tiho tudi njuna odvetnika in tiskovna predstavnika.