Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki - #MMCTeden

Avtomobilnost - Arhiv

Vzpon in zaton Tomosa, nekoč ponosa Primorske in slovenska uspešnica

Marsikdo se spomni Tomosovih mopedov, s katerimi smo zrasli skozi svojo mladost. In če nisi imel avtomatika, "štirke" ali katerega drugega Tomosovega motocikla, si ga želel imeti. Žal se zdi, da je Tomos za vedno odšel v zgodovino.

Renault proda vse več električnih avtov, PSA-ju gre dobro z Oplom

Avtomobilsko leto 2018 je kljub nekaterim pastem posameznim proizvajalcem vozil prineslo rekordno prodajo. PSA je že unovčil priključitev Opla h koncernu, Volkswagen dosega rekordno prodajo, Mercedes pa ostaja številka 1 po prodaji v premijskem razredu.

Osveženi hyundai ioniq

Hyundaieva ekološko naravnana modela ioniq hybrid in ioniq PHEV sta v slabih treh letih osvojila več kot 60 tisoč kupec. Za uspešno nadaljevanje zgodbe pa je zdaj prišel čas za pomladitev.

Prenovljena sedmica ima za 40 odstotkov večji ledvički

BMW je prenovil svojega zastavonošo in mu namenil nekoliko drznejši videz v slogu najnovejših hišnih modelov. Korenito so prenovili tudi motorno paleto.

V Nemčiji lani rekord v zastojih na avtocestah: s kolonami bi šli 38-krat okrog Zemlje

Na nemških avtocestah so lani presegli neslavni rekord, saj so tam po podatkih nemške avtomobilske zveze Adac našteli kar 745.000 zastojev. V povprečju to pomeni 2000 zastojev na nemških avtocestah vsak dan.

Kia ceed 1.4 turbo LX edition: vozi z najboljšimi

Pozabimo na kie izpred desetletja. Takrat so bile neprivlačne, svoje kupce so ujele zgolj z dobro ceno. Toda Korejci so zaposlilil Nemca Petra Schreyerja, slovitega oblikovalca, ki je oblikoval tudi audija TT. In ta je znamko obrnil na glavo!

V Detroitu predstavljen najmočnejši serijski mustang do zdaj

Po prihodu različic shelby GT30 in GT350R je bilo jasno, da bo družina najbolj popopranih mustangov dobila še izvedbo GT500. Ta je zdaj tukaj. S 5,2-litrskim prisilno polnjenim V8 je to najmočnejši mustang do zdaj.

Kako so gradbinci ustvarili legendo

Corkscrew v prevodu pomeni odpirač za buteljke. To je tudi del dirkalne steze v Laguni Seci v ZDA. Gre za tehnično zahteven ovinek v obliki odpirača za buteljke, pri katerem se dirkač v hipu spusti za višino več nadstropij. Mi smo ga preizkusili.

Končno je tu nova toyota supra

Po številnih napovedih in ugibanjih smo končno dočakali čisto novo toyoto supro. Ta je nastala v sodelovanju z nemškim BMW-jem in si deli tehniko z novim Z4, a svoj značaj kaže z agresivno kupejevsko obliko. V Evropo jih bo letos prispelo le 900.

Ford focus je Slovenski avto leta 2019

V Sloveniji smo že sedemindvajsetič izbrali Slovenski avto leta, ki je tretjič postal Fordov focus.

Za varnost motociklistov in drugih udeležencev v prometu

Ducati, Audi in Ford v sodelovanju s Qualcommom razvijajo sistem za komunikacijo med avtomobili in motocikli ter med avtomobili, motocikli in infrastrukturo. Najnovejši korak v tej smeri so predstavili na sejmu CES v Las Vegasu.

Novi 911 je že “odvrgel” streho

Po kupeju prihaja kabrioletska različica porscheja 911 osme generacije. Opremljena je s klasično zložljivo platneno streho in lahko drvi s hitrostjo nad 300 kilometrov na uro.

Ob koncu hladne vojne so nastali nekateri najbolj znani avtomobili

Kopica znanih modelov avtomobilov se letos prvič poteguje za status starodobnika. Naredili smo pregled avtomobilov, ki bodo dopolnili 30 let.

Zaradi novih pogonov pritiski na avtomobilske dobavitelje

Evropski dobavitelji avtomobilski industriji se pospešeno pripravljajo na prehod na elektrifikacijo voznega parka, ki bo postregel tudi s popolnoma avtonomno vožnjo. Na poti do cilja je še veliko ovir.

Zafira od zdaj družinski kombi

Opel zafira po treh generacijah končuje svojo pot kot klasičen enoprostorec. S četrto generacijo se je namreč prelevila v družinski kombi z imenom zafira life, ki lahko sprejme do devet potnikov.

Futuristična koncepta, ki bosta kmalu zaživela v serijski obliki

Zagonsko podjetje Byton je na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu predstavilo futuristična koncepta M-byte in K-byte, ki prinašata zanimive električne pogonske sklope in asistenčne sisteme za avtonomno vožnjo.

Mercedes CLA po novem kot mali CLS

Mercedes je na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu predstavil novi CLA, ki je prevzel tehniko novega razreda A in oblikovne poteze večjega CLS.

Pitje kave ob športnih avtomobilih je zadnji trend

Cars & Coffee so dogodki, ki potekajo po vsem svetu in so postali svetovni fenomen. Na enem takih dogodkov, v slovitem Montereyu, se je ustavila ekipa Avtomobilnosti.

Vrhunska evolucija najmanjšega bika

Najnovejša izvedba lamborghinija huracán je v imenu dobila dodatek evo, predvsem pa izboljšane aerodinamične in vozne lastnosti ter nekaj več moči, ki ji omogočajo sprint od 0 do 100 kilometrov na uro v 2,9 sekunde.

Boschev pogled v prihodnost na sejmu CES 2019

Bosch bo na letošnjem sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu predstavil rešitve za izzive, ki vključujejo urbanizacijo, rast prebivalstva in podnebne spremembe.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...