Še vedno aktualni slovenski avto za leto 2008 je audi A4/A5. Foto: EPA
Še vedno aktualni slovenski avto za leto 2008 je audi A4/A5. Foto: EPA

Pri letošnjem izboru, ki bo že 17. po vrsti, sodeluje sedem medijev: dnevniki Delo, Dnevnik in Večer, revije Avto foto market in Motorevija, spletni portal Siol in Radio Slovenija, natančneje Val 202.

Tudi tokrat ne bo šlo brez vas, bralcev in poslušalcev. Najprej boste glasovali vi in tako izbrali pet finalistov, ki bodo potem s seboj v finale že prinesli določeno število točk: prvi 6, drugi 4, tretji 3, četrti 2 in peti 1 točko. Na finalni prireditvi, ki bo predvidoma 9. januarja na TV Slovenija, pa bodo na enak način dodali svoje glasove še novinarji prej omenjenih medijev in razglasili slovenski avto leta 2009.

Med vsemi, ki boste glasovali, bomo tudi tokrat izžrebali tri nagrajence in podelili avto renault twingo RS, Škodino športno kolo in navigacijsko napravo Garmin nuvi 550.

Glasujete lahko enkrat tedensko
Novinarska kolega Marko Radmilovič in Janez Martinčič z Vala 202 vas že pozivata, da glasujete, pri tem pa velja pravilo, da lahko z vsakega spletnega naslova glasujete enkrat tedensko – torej, ker bo glasovanje potekalo do 20. decembra, bo vsak lahko glasoval petkrat – toliko elektronskih glasovnic se bo na koncu tudi upoštevalo.

Oglejte si vseh 28 nominirancev (po abecednem vrstnem redu), svoj glas pa lahko oddate tukaj.

J. R.