Avtomobilnost
(3)

Poudarki

  • Novi Mercedesov dostavnik stavi na povezljivost
  • Prvič na voljo tudi s pogonom na sprednji kolesi
  • Skupaj bo ponujal kar 1.700 različic
Novi sprinter bo z izbiro različnih karoserij, dolžin in nosilnosti ponujal kar 1.700 kombinacij. Foto: Mercedes-Benz

Dodaj v

Nova doba za Mercedesov veliki dostavnik

Mercedes-Benz sprinter
7. februar 2018 ob 09:00
Düsseldorf - MMC RTV SLO

Mercedes je predstavil tretjo generacijo svojega lahkega dostavnika sprinter. Ta prinaša kup nove tehnologije, obenem pa je prvi model, zasnovan na podlagi nove hišne filozofije adVANce.

Mercedesov kombi je v tretji izvedbi postal bolj prilagodljiv kot kadar koli prej in po novem ponuja kar 1.700 različic. Z možnostjo izbire med različnimi tipi karoserij, kabine, dolžine, nosilnosti in tovornega prostora želi ustreči potrebam najrazličnejših poslov, od dela na gradbišču do razkošnega hotelskega avtobusa.

Eden izmed glavnih poudarkov nove generacije je povezljivost s strojno opremo ter storitvami PROconnect, s katerimi dostavnik postane del medmrežja. Nove storitve povezljivosti bodo olajšale upravljanje flot ter komunikacijo med upravljavci in vozniki.

Tako kot do zdaj bo na voljo s pogonom na zadnji kolesi ali na vsa štiri, po novem pa tudi v vstopni različici s pogonom spredaj, ki ima za 50 kilogramov večjo nosilnost ter za 80 milimetrov nižji nakladalni rob. Za različico s sprednjim pogonom bo poleg ročnega šeststopenjskega menjalnika prvič v tem razredu na voljo tudi devetstopenjska avtomatika.

Na evropskem trgu bodo lahko kupci izbirali tri različice 2,1-litrskega turbodizelskega štirivaljnika s 84, 105 ali 120 kilovati (114, 143 ali 163 KM). Pri izvedbah s pogonom na sprednji kolesi šibkejši različici razvijata enako moč, medtem ko najmočnejša zmore 130 kilovatov (177 KM) in je namenjena avtodomom. Za vse, ki želijo več moči, bo še naprej na voljo tudi trilitrski šestvaljnik s 140 kilovati (190 KM).

Največjo novost pri pogonskih sklopih pa predstavlja popolnoma električni sprinter, ki naj bi na trg prišel prihodnje leto. Tehnični podatki še niso znani, pri čemer pri Mercedesu navajajo, da bo šlo za model, ki bo namenjen uporabi v urbanih območjih.

Za klasične različice že sprejemajo naročila, prva vozila pa bodo na voljo junija.

Martin Macarol
Prijavi napako
Komentarji
pozitivc
# 07.02.2018 ob 15:17
To je reno master z mercedesovo značko
bob.
# 18.02.2018 ob 08:32
#pozitivc Renault z njihovimi polizdelki lahko samo sanja o Sprinterju. Oni sodijo k PSA navezi.
Da bi primerjal Sprinterja z Masterjem pa naj gre za motorno paleto, nosilnosti, izvedenke ali pa opremo v notranjosti, je milorečeno smešno.
Nisem še videl mastrejev s 6 valjniki, 4 kolesnim pogonom kot ga ima Mercedes in recimo memory paketom sedežev za udobje. Če pri varnosti fejst močno zamižimo.
Pa tudi da o voznih lasnostih ne vlečemo primerjav, saj sta to dva povsem drugačna kombija. Se Master proti Sprinterju vozi kot drvarnica po cesti.
HOR
# 07.02.2018 ob 17:36
Francosko - nemški vlak...
Mercedes-Benz
link
Prenova za bolj uživaška modela razreda C
11
22. marec 2018 ob 07:24 Mercedes je pred premiernim nastopom na avtomobilskem salonu v New Yorku pokazal prenovljeni kupe in kabriolet razreda C. Oba prinašata elegantne estetske popravke, novo tehniko in nadgrajeno opremo.
Več novic ...
Kazalo