Porsche cayman GT4 clubsport je namenjen novincem na dirkališčih. Foto: Porsche
Porsche cayman GT4 clubsport je namenjen novincem na dirkališčih. Foto: Porsche

Pri Porscheju so avtomobilski salon v Los Angelesu izkoristili za razkritje dirkalne, clubsport, različice caymana GT4, ki bo v Nemčiji za okoli 110.000 evrov (brez davka) namenjen tistim, ki šele vstopajo v dirkaški svet.
Tako kot cestno različico tudi različico, namenjeno za dirkališče, poganja 3,8-litrski sredinsko nameščeni šestvaljni bencinski boksermotor, ki zmore 283 kilovatov moči. Dirkalni motor je usklajen s Porschejevim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, ki omogoča prestavljanje s stikali na volanu. Športni paket vključuje še izboljšano vzmetenje, lahko sprednjo premo z vzmetnima nogama, poznano iz večjega modela 911 GT3 cup, ki je osvojil 20 različnih dirkaških naslovov po vsem svetu.
Dirkalnik je lahkokategornik
Vozilo ima tudi mehanično zaporo zadnjega diferenciala, zmogljiv zavorni sistem z zavornimi koluti premera 380 milimetrov, sistem proti blokiranju koles (ABS) omogoča 12 različnih načinov prilagajanja, novih nastavitev je bil deležen elektronski sistem za nadzor stabilnosti vozila (ESP). Cayman GT4 clubsport ima še posebne "slick" 18-palčne pnevmatike znamke Michelin, varnost so izboljšali z zaščitno kletko in s šesttočkovnim varnostnim pasom.
Dirkalnik tehta vsega 1.300 kilogramov, standardna posoda za gorivo ima prostornino 90 litrov.
Za leto 2016 bo mogoče dirkalnik homologirati za dirkaške serije, kot so Pirelli World Challenge, Continental Tire Sports Car Challenge, Pirelli GT3 Cup Trophy v ZDA, Ultra 94 GT3 Cup Challenge v Kanadi in dirkaška tekmovanja, ki jih organizira Porsche Club of America.