Jaguarjev veliki SUV si bo tehniko delil z modeloma range rover in range rover sport, a bo bolj dinamičen in zmogljiv. Foto: Jaguar
Jaguarjev veliki SUV si bo tehniko delil z modeloma range rover in range rover sport, a bo bolj dinamičen in zmogljiv. Foto: Jaguar

Jaguarjev novi veliki športni terenec z oznako J-pace, ki bo prišel na trg leta 2021, bi bil lahko pravi tekmec maseratiju levantu in porscheju cayennu. Tehnično bo v tesnem sorodu z Land Roverjevo novo družino modelov range rover in range rover sport, toda z bolj razkošno cestno naravnanostjo. Oznaka J-pace ni še uradno potrjena, pri britanskem Autocaru pa navajajo, da bo novinec imel popolnoma aluminijasto zgradbo.

Novi športni terenec z divjo mačko na nosu, ki se bo na trgu pridružil modelom E-pace, I-pace in F-pace, naj bi bil daljši in širši od range roverja, imel naj bi nižje podvozje ter ponujal boljše zmogljivosti. Glavni trg zanj bo Kitajska, kjer so v zadnjem času skoraj v celoti stavijo na športne terence in kjer še vedno narašča povpraševanje po luksuznih avtomobilih.

J-pace bo prinesel tudi nov oblikovalski jezik britanske znamke pod vodstvom slavnega Iana Calluma. Nove smernice bo že prihodnje leto nakazal prenovljeni F-pace.

Cilj je milijon
Z novim športnim terencem želijo pri Jaguarju povečati prodajo, ki trenutno stagnira pri 150 tisoč primerkih, kar je skromno v primerjavi Land Roverjem, ki na leto proda 600 tisoč avtomobilov. Skupni cilj obeh znamk je milijon vozil na leto.