Jeepov uspešni malček bo leta 2020 dobil prvo priključno hibridno različico. Foto: Jeep
Jeepov uspešni malček bo leta 2020 dobil prvo priključno hibridno različico. Foto: Jeep

Jeep renegade PHEV bodo proizvajali v tovarni Melfi v Italiji, kjer že nastajata klasični renegade in fiat 500X.

Izvršni direktor podjetja Jeep, Pietro Gorlier je ob tem povedal, da je tovarna v Melfiju z več kot 742 tisoč do zdaj proizvedenimi primerki renegada idealna za lansiranje priključnega hibrida, ki bo še dodatno okrepil ponudbo tega uspešnega modela.

Podjetje je do zdaj v pripravo proizvodnje renegada PHEV v Melfiju vložilo več kot 200 milijonov ameriških dolarjev. Za zdaj Jeep še ni razkril podatkov o priključno hibridnem sklopu, toda prvi predprodukcijski primerki malega športnega terenca z vtičnico bodo pripravljeni že prihodnje leto.

Pred kratkim prenovljen
Uspešni renegade je poleti doživel prenovo, ki mu je prinesla osvežitev sprednjega in zadnjega dela, nove oblike platišč ter osvežitev notranjosti. Prevetrili so tudi motorno paleto, ki vključuje litrski trivaljnik z 88 kilovati (120 KM), 1,3-litrski štirivaljnik v različicah s 110 in 132 kilovati (150 in 180 KM) ter prenovljena 1,6-litrski in dvolitrski turbodizel. Poleg ročnega šeststopenjskega menjalnika je na voljo devetstopenjska avtomatika. Moč se lahko prenaša na sprednji ali na vsa štiri kolesa.